Kellakeeramine võib öösel töötajatele lisada ühe töötunni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna ööl vastu homset tuleb kella tunni võrra tagasi keerata, võib sel ööl tööl olevatele inimestele lisanduda üks töötund.

Tööinspektsiooni pressiesindaja teatas BNSile, et talveajale üleminek ei mõjuta töötajaid, kes töötavad esmaspäevast reedeni, samuti ei muutu selle kuu üldine tööaeg. «Kellakeeramine mõjutab neid, kes on ööl vastu pühapäeva tööl. See tähendab, et öövahetuses töötajatel tekiks justkui lisatund tavapärasele töövahetusele juurde,» sõnas ta.

Tööandja peaks tööajakava koostamisel lisatunniga arvestama ning töötaja ja tööandja võivad kokku leppida, et töötaja kohustub tegema tööd üle kokkulepitud tööaja, antud juhul tund aega kauem, märkis pressiesindaja.

Summeeritud tööajaarvestusega töötajatel hüvitatakse võimalikud ületunnid, kaasa arvatud kellakeeramisest tulenev lisatund, arvestusperioodi lõpus.

Pressiesindaja toonitas, et tunni võrra pikemas töövahetuses peavad pooled kokkuleppele jõudma ning töövahetuse pikkus ei tohi ületada 13 tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles