Lugeja küsib: kas pank võib võtta krediitkaarditasu mitu korda?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

«Kui õiguspärane on pangal võtta krediitkaardi puhul tasu mitu korda ehk siis sularaha väljavõtmisel lisaks teenustasule ja protsendile ka kohe intress jooksma panna. Kaardimakse puhul kehtib intressivabastus. Nordea pangas selliseid tingimusi pole,» uuris lugeja.

Vastab Swedbanki spetsialist.

Vaba tagasimaksega krediitkaardiga sularaha väljavõtmisel on intressi arvestuse loogika olnud samasugune alates kaardi turule toomisest. Sularaha väljavõtmisel hakkab intressiarvestust kohe pärast toimingu sooritamist. Sellekohane märge on olemas ka tootekirjelduses: «Kaardiga kauba või teenuse eest tasumisel kehtib tehingu summale 30-päevane intressivaba periood, pärast seda algab intressi arvestus. Sularaha väljavõtmisel algab intressi arvestus kohe».

Vaba tagasimaksega krediitkaardi lepingu tingimustes on välja toodud:

6.6 Pank arvestab intressi kasutatud krediidilimiidi eest igapäevaselt.

6.7 Pank ei arvesta kaardiga kauba või teenuse eest tasumisel intressi 30  kalendripäeva (Gold-tüüpi kaardi puhul 40 kalendripäeva) jooksul alates vastava toimingu tegemisest. 

Panga hinnakirjas on välja toodud intressi arvestamine: «Eraisiku vaba tagasimaksega krediitkaardiga kauba või teenuse eest tasumisel kehtib tehingu summale 30-päevane intressivaba periood. Sularaha väljavõtmisel algab intressiarvestus kohe.»

Eelkirjutatust tulenevalt on pank oma tootetingimused loonud selliselt, et sularaha väljavõtmise toimingule intressivaba periood ei kohaldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles