Lugeja küsib: kas 0,1-protsendine mahl on aus?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gutta mahlajoogid sarjast Four Seasons.
Gutta mahlajoogid sarjast Four Seasons. Foto: Gutta

Postimehe Tarbija24 toimetuse poole pöördus lugeja, kelle hinnangul on toote mahlajoogiks nimetamine petmine, kui selles on mahlasisaldus vaid 0,1 protsenti.

«Ostsin hiljuti kaheliitrise valges pakendis Gutta Fresh õuna-piparmündimaitselise mahlajoogi. Kodus hakkasin pakendit vaatama ja avastasin, et see toode sisaldab mahla vaid 0,1 protsenti. Oleks siis kasvõi 1 protsent! Tekkis selline küsimus, kas see pole mitte inimeste petmine, kui teed toote, kuhu praktiliselt mahla ei pane ja ütled, et see on mahlajook? Kuna see asi mulle rahu ei andnud, vaatasin poes uuesti ja nägin, et see pole sugugi Gutta ainuke kaheliitrine mahlajook, mis praktiliselt mahla ei sisalda. Veel oli samasugune 0,1-protsendilise mahlasisaldusega jõhvika-sidruni-laimimaitseline ja punase-mustsõstara mahlajook. Maitse oli küll magus, aga toode on ju sisuliselt suhkrujook, mitte mahlajook. Kas on eetiline ja seaduslik sellist suhkrujooki nimetada mahlajoogiks?» küsib lugeja.

Vastab NP Foods Eesti OÜ turundusspetsialist Kätlin Klemmer.

Gutta toodab väga laia sortimenti jooke – täismahlu, nektareid, mahlajooke, vett, karastusjooke ja jääteed –, olles üks Eesti turuliidritest.

Mahlajookide koostis ei ole riiklikul tasandil reguleeritud. Joogis on on vitamiinide ja mineraaltoiteainete sisaldus väiksem kui mahlas ja nektaris, selle koostises võib olla lõhna- ja maitseaineid, magusaineid, säilitusaineid, happesuse regulaatoreid ja muid lisandeid.

Gutta Fresh tootesarjas on madalama mahlasisaldusega mahlajoogid, pakkumaks inimestele kergemaid mahlajooke, mis konkureerivad Aura Fresh mahlajookidega.

Kui tarbija soovib suurema mahlasisaldusega mahlatooteid, siis soovitame Gutta MAX tootesarja, kus pakume kõrge kvaliteediga täismahlasid, nektareid ja mahlajooke- nt on valikus 100-protsendiline tomatimahl, 60-protsendiline apelsininektar, 50-protsendiline ananassi-, õuna- ja õuna-kirsinektar, rooma viinamarja nektar ja teised kvaliteetsete maitsete ja kõrgema mahlasisaldusega mahlatooted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles