Vaata, millised Eesti restoranid on tänavu parimad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Siiguri restoran Noa tunnistati tänavu parimaks.
Tõnis Siiguri restoran Noa tunnistati tänavu parimaks. Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Täna selgus Eesti TOP 50 söögikohtade paremusjärjestus. Neli kõige kõrgemale jõudnud restorani - Alexander (Pädaste mõis), Horisont, Noa Peakoka Saal ja Tchaikovsky - olid hindajate meelest söögi poolest võrdsed, otsustavaks said jookide, teeninduse ja miljöö eest antud punktid.

Eesti söögikohtade valimise ajaloo kolmas parim restoran on Noa Peakoka Saal. Järgnesid Alexander, Horisont, Tschaikovsky ning Põhjaka. Varem on parimaks tunnistatud restoran Ö kahel korral ning Alexander neljal korral.

Tallink Hotelsi eestvedamisel tunnustati kõige paremat joogipakkujat. Kolme nominendi (Dominic, Leib Resto&Aed, Ribe) seast oli parim Ribe. Ja Dansukkeri eestvedamisel kõige paremat magustoiduvalmistajat. Viie nominendi (Cru, Lime Lounge, Noa, Põhjaka, Tchaikovsky) seast osutus parimaks Tchaikovsky.

«Toit on inimeste Eestisse tulekul ja Eestis ringiliikumisel järjest suurem motivaator. Informatsiooni erinevatest söögikohtadest on piisavalt ja inimesed lähevad välja sööma juba iga kord väga kindlate ootustega. Toiduelamsuse annab söögi, joogi, teeninduse ja söögikoha miljöö koosmõju. Ükski nendest neljast ei ole rohkem- ega vähemtähtis. Seepärast on märgilise tähendusega, et käesoleval aastal otsustasid võitja mitte toit, vaid kolm ülejäänud kriteeriumit.» räägib Eesti Maitsete eestvedaja Aivar Hanson.

Eesti parimad söögikohad seatakse paremusjärjestusse seitsmendat aastat. Hindajateks on 30 toidukirjutajast koosnev žürii, kellest 12 on Eestist ja 18 välismaalt. Hindamine toimub Rootsi restoranigiidi White Guide poolt väljatöötatud saja-punkti-hindamissüsteemis, kus söögikoht võib saada toidu eest maksimaalselt 40 punkti, joogi eest 20, teeninduse eest 25 ja miljöö eest 15 punkti.

Eesti Maitsed on 2008. aastal alustatud programm, mis tutvustab Eestit, kui hea toidu maad.

Tänavune paremusjärjestus on järgmine:

Restoran

Söök

Jook

Teenindus

Miljöö

Kokku

1. NOA peakoka saal

36

16

22

14

88

2. Alexander

36

16

23

12

87

3. Horisont

36

17

21

12

86

4. Tchaikovsky

36

16

20

12

84

5. Põhjaka

35

14

21

14

84

6. Ö

34

15

21

12

82

7. OKO

33

14

18

13

78

8. Moon

33

15

19

10

77

9. Ribe

32

18

21

12

83

10. Leib Resto & Aed

32

18

20

11

81

11. Cru

32

15

19

11

77

12. MEKK

32

13

18

10

73

13. Salt

31

15

21

10

77

14. Kolm Sibulat

31

14

19

12

76

15. Tammuri

30

15

22

14

81

16. Chedi

30

14

17

12

73

17. Villa Mary    

30

12

18

12

72

18. Fellin   

30

13

16

12

71

19. Gianni   

29

15

21

11

76

20. NOA    

29

14

16

13

72

21. Diip  

29

12

18

10

69

22. Aed

28

15

17

12

72

23. Neh

28

15

16

12

71

24. Bocca Pescheria

28

14

16

12

70

25. Bocca

28

14

15

12

69

26. Ööbiku talu  

27

13

21

14

75

27. Antonius

27

15

18

12

72

28. Dominic

27

18

17

9

71

29. Polpo

27

14

19

10

70

30. Sfäär

27

16

15

11

69

31. Wicca

27

12

15

9

63

32. Cafe Lyon 

27

11

14

9

61

33. La Bottega

26

14

16

10

66

34. Mr Jakob 

26

12

16

11

65

35. Kaheksa Jalga       

25

13

17

13

68

36. Hapsal Dietrich 

25

12

18

12

67

37. Platz

25

14

16

10

65

38. Nero

25

14

16

7

62

39. Kuninga   

25

14

13

9

61

40. Ruhe  

24

14

16

13

67

41. Meat Market

24

13

17

10

64

42. Sesoon

24

11

12

9

56

43. Lucca

23

14

15

9

61

44. Lusikas 

23

12

13

8

56

45. Truffe

23

11

13

8

55

46. Supelsaksad

22

12

15

13

62

47. GMP Pühajärve

22

12

16

10

60

48. MerMer

22

9

13

13

57

49. Neikid

22

11

13

10

56

50. La Dolce Vita

22

11

12

9

54

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles