Lugeja küsib: kas inkasso võib 15-eurose võlgnevuse eest nõuda üle 30 euro tasumist?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«29. juuli 2014 tekkis osta.ee keskkonnas võlgnevus (teenustasu arved) summas 14,86 eurot. Olin vahepeal kodumaalt eemal ja seda meili ei lugenud. Nüüd avades meilid eelmine nädal, leidsin kaks lugemata kirja inkassolt. Osta.ee oli 19.08 edastanud esimesed arved inkassosse. Kõik olid automaatkirjad, millest üks oli eesti ja teine vene keelne. Kirja sisu: a`la teil on osta.ee keskkonnas tekkinud võlgnevus PALUN tasuda KOHE! Summadele ei viidatud,» kirjutab küsija.

«4. august tuli esimene kiri, kus inkasso kirjutas võlgnevuse summa ja see oli 48,06 eurot ehk siis 33,20 eurot rohkem. Kas inkassol on õigus kuu aja eest nõuda summat, kus 15-eurose võlgnevuse kohta on nende tasu üle 30 euro?» soovib lugeja teada.

Vastab vandeadvokaat Taivo Saks advokaadibüroost Taivo Saks & Partnerid.

Küsida ikka võib, iseasi, kas te seda ka tasuma peaksite. Võlanõude sissenõudmisega kaasnevate kulude suurus on hindamise küsimus ja vaidluse korral määrab maksmisele kuuluva summa suuruse kohus kaaludes konkreetseid asjaolusid. Antud juhul soovitaks teil põhivõlgnevuse ära maksta ja nõude sissenõudmise kulud selgeks vaielda - kui te nende pakutud kompromissiga ei nõustu, jääb vastaval poolel võimalus kohtutee jalge alla võtta.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles