Ameerikast pärit trend levib Eesti söögikohtadesse

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti söögikohtades pole väga levinud tasuta millegi pakkumine, kuid tasuta kohvi või lisakohvi saab Tallinnas vähemalt kahes kohas.

Nõmmel tegutsev populaarne Ameerika-stiilis burgerirestoran Diner pakub toitude kõrvale tasuta kohvi ja peab seda pigem iseenesest mõistetavaks.

«Ideed ei tulnud väga kaugelt otsida. Oleme ameerikapärane söögikoht ja seesugustes dinerites pakutaksegi tasuta kohvi,» selgitas peakokk Vallo Veider.

Senine tagasiside on klientide poolt olnud vaid positiivne. «Väga paljud kiidavad tänu sellele meid, võtavad söögi ja naudivad sinna kõrvale kohvi,» lisas Veider.

Kadriorus asuv kohvik Gourmet Coffee pakub aga Eestis veel mitte väga levinud refill-süsteemi. Päeva jooksul pakutakse klientidele erinevate istanduste kohvisid filterkohvina. Refill kohvi hind on kolm eurot ja inimene võib juua nii mitu tassi kohvi kui ta soovib.

«Ma ei tea, kas siia just selle süsteemi pärast tullakse, loodan et mitte. Kusagil 80 protsenti meie kohviku külastajatest on püsiklientuur. Ma loodan, et meie püsiklientidele meeldib meie kohvikus pakutav kvaliteet. Refill-võimalust meelitamiseks ei tahaks nimetada, see on pigem püsikliendiboonus,» selgitas kohviku juhataja Heili Politanov.

Eestis tasuta või lisaks pakutavate teenuste kohta levib Politanovi sõnul halb kuulsus. «Kui midagi tasuta või odavamalt ära antakse, siis üldjuhul otsitakse selleks puhuks odav toode. Seetõttu on mul hea meel, et seda kohviga väga ei tehta. Vastasel juhul ladestuks turg üle madala kvaliteediga  toodetest ja teenustest,» lisas Politanov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles