Elron: sarnaseid probleeme oli ka vanade rongidega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirong.
Elektrirong. Foto: Liis Treimann/Postimees

Täna hommikune elektrirongide hilinemine oli seotud mitte taristu, vaid kontaktvõrgu jäätumisega ning Elroni kinnitusel oli samasuguseid probleeme ka vanematel rongidel.

«Kuna prioriteediks oli reisijate kiire teavitamine reisi hilinemisest, siis läks teele ka ekslik hinnang, hilisemates kommentaarides oleme korrigeerinud hilinemiste põhjust,» teatas Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mai Vahtrik. Vahtriku sõnul vabandab ettevõte, et esimesed operatiivinfona välja läinud teated rääkisid taristurikkest.

Täna hommikul kella 7 ja 10 vahel toimus hilinemisi läänesuuna reisidel Tallinn-Paldiski ja Tallinn-Riisipere liinil kuni 40 minuti ulatuses.

«Hilinemised olid tingitud kontaktvõrgu jäätumisest, mistõttu ei saanud rongid võtta täiskiirusel liikumiseks küllaldaselt voolu,» selgitas Vahtrik. Jäätumist põhjustavad konkreetsed ilmastikuolud – kiire temperatuuri langus ja «sobiv» õhuniiskus – mida esineb eeskätt üleminekuilmadega. «Loodame, et tegu on siiski erandliku, kahjuks paratamatu olukorraga,» sõnas Elroni esindaja.

Vahtriku sõnul oli ka vanade rongidega sama mure, et jää ja härmatis põhjustasid tõrkeid töös. «Antud olukord ei ole kuidagi eripärane just uutele rongidele,» kinnitas ta. Rongid, sh pantograafid ehk vooluvõtturid, läbivad süsteemselt tehnilist kontrolli ja hooldust, samuti on rongijuhid hästi kursis sõitmise tehnikaga. «Uute rongide töökindluse kohta talvistes oludes saime kinnitust ka juba eelmise talve jooksul,» ütles Vahtrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles