Kuidas kasutada kookosõli söögitegemisel?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kookosõli.
Kookosõli. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kookosõlil on oliivi- ja taimeõli kõrval palju kasulikke omadusi ning nagu oliiviõli valides, tuleks ka kookosõli puhul eelistada külmpressitud varianti, sest seda on vähem töödeldud, kirjutab foxnews.com.

Pruunista rohelisi taimi kookosõlis

Rusikareegel: kui küpsetad rohelisi taimi koos küüslaugu, sibula, ingveri või vürtsidega, tasuks valida taime- või oliiviõli asemel kookosõli, sest seda õli võib kuumutada kõrgel temperatuuril ning eriti hea on kasutada seda toiduainete frittimisel ehk rohkes rasvaines kuumutamisel.

Määri kookosõli röstsaiale, vahvlitele või pannkookidele

Kookosõli on toatemperatuuril küll pigem tahke, kuid sulab hästi soojal röstsaial, pannkookidel või vahvlitel. Kookose maitse sobib eriti hästi kaneeli-rosina saia, kõrvitsavahvlite või šokolaaditükkidega pannkookide juurde. Peale selle võib kookosõli sulatada ja lisada või asemel taignale.

Kasuta kookosõli teraviljade pruunistamisel

Paljusid teravilju, näiteks riisi, soovitatakse enne keetmist väheses õlis pruunistada. Selleks tasub kasutada kookosõli, sest see lisab teraviljale kookose maitse. Kui soovid veel tugevamat kookose maitset, tasuks lisada keeduveele kookospiima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles