Lugeja küsib: kuidas jõulutäht pühadeks vormi saada?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauni jõulutähe hooldus kodustes tingimustes on keeruline.
Kauni jõulutähe hooldus kodustes tingimustes on keeruline. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

«Eelmise aasta jõulutäht on muidu kena, aga täiesti roheline. Mida tuleks teha, et see jõuludeks taas värviliseks saada?» küsib algaja rohenäpp.

Vastab Hansaplanti turundusjuht Anna Ansmitt.

Kui on soov jõulutähte ka pärast jõuluaega veel kodus edasi kasvatada, siis võiks taime kevadel ümber istutada ja tagasi lõigata. Tagasi võiks lõigata isegi 1/3 ulatuses. Kindlasti võiks nõrgemaid oksi tugevamini kärpida. Kasvuperioodi alguses võiks jõulutähte väetada igal nädalal. Kui taim on igati elujõuline ja on soov jõuludeks värvunud kõrglehti näha, siis tuleks taime hoida  augusti lõpust või septembri algusest 14 tundi ööpäevast täiesti pimedas, umbes 8 nädala pärast võib näha esimesi värvunud kõrglehti.  Kahjuks ei õnnestu kodustes tingimustes nii ilusasti värvunud ja lopsakat taime küll saada, kuid kannatlik rohenäpp võib jõulutähe kasvatamise järgi proovida. Üldiselt käsitletakse teda kui hooajataime, mis ostetaksegi iga hooaja alguses uus. Just selle tõttu, et tegu on üsna nõudliku taimega ja kõrglehtede värvumine kodustes tingimustes on üsna keeruline protsess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles