«C-Komando»: hallitav korter ajas naabrid tülli

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjalt seisev ja hallitav korter rikub kogu maja.
Tühjalt seisev ja hallitav korter rikub kogu maja. Foto: «C-komando»

Kanal 2 probleemsaate «C-komando» peategelaseks on Saaremaalt pärit Eha, kes on võimetu lahendama probleemi oma hoolimatu naabriga, kelle tühjalt seisev korter hallitab nagu õudusfilmis.

Probleemid algasid seitse aastat tagasi, kui pärast tollase korteriomaniku surma läks korteriomand üle tema tütrele. Seitse aastat kütmata tühi korter hallitab nagu õudusfilmis ja on põhjustanud niiskusest tingitud probleeme ka naaberkorterites. Kuna majas on vaid neli korterit, siis puudub hetkel ka ühistu, mis võimaldaks seadusest lähtuvalt asja lahendada.

Hallitava korteri omanik arvab, et süüdistused on alusetud ning probleemiks on hoopis tema naaber, kes omavoliliselt maja ümbrust heakorrastab.

Seitsme aastaga ei ole olukorrale suudetud lahendust leida. Tänu «C-komando» sekkumisele hakkasid asjad lõpuks liikuma.

Korteriomandiseadusest johtuvalt on korteriomanik kohustatud hoiduma tegevusest, mille toime teistele korteriomanikele ületab omandi tavakasutusest tekkivad mõjud. Siiski on palju analoogseid olukordi, kus hoolimatut naabrit lihtsalt ei olegi võimalik millekski kohustada.

Hea lugeja, mida arvad Sina? Kuidas peaks käituma korteriomanikud, kui nende tülikas naaber ei näe probleemi ning eirab kõiki korteriomandiseadusest lähtuvaid nõudeid?

«C-komando» on Kanal 2s kolmapäeviti kell 22:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles