Elioni klient kahtlustab hinnaga manipuleerimist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony Xperia Z1 Compact müügihind ostuööl tekitas tarbijates küsimusi.
Sony Xperia Z1 Compact müügihind ostuööl tekitas tarbijates küsimusi. Foto: Postimees

Ostja kinnitusel kallines Elioni müüdav telefon  enne soodusmüüki märgatavalt, et siis sooduspakkumise ajaks odavneda. Ettevõtte kinnitusel on kõik korrektne.

«Paar päeva enne Elioni öömüüki oli Sony Xperia Z1 Compact mobiiltelefoni hind 369 eurot. Nüüd on «tavahind» järsku muutunud 399 euro suuruseks ja öömüügi hind on 339 eurot ja väidetav hinnavõit on 60 eurot,» kirjutas tehnikahuviline Tarbija24.  Nooremehe sõnul jääb arusaamatuks,  miks telefon enne öömüüki järsku 30 eurot kallimaks läks.

Elioni pressiesindaja Marek Undi sõnul kehtib Sony Z1 Compact mudelile Elioni e-poes igapäevaselt kaks hinda nagu kõigile mobiiltelefonidele: tavahind ning EMT/Elioni kliendihind. Vaikimisi kuvatakse e-poes tooteid kliendihinnaga, selle kõrval on iga toote puhul nähtav ka tavahind. Antud mudeli kehtiv tavahind on 399€ ning kliendihind 369€. «Ostuöö hind, mis kehtib ajavahemikul 21:00-09:00, on kampaaniahind ja eraldi sellisena tähistatud. Ostuöö hinnaks on antud mudelil 339€, hinnavõit võrreldes tavahinnaga on 60€,» rääkis Unt.

Tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul on pahatahtlik hinnamanipulatsioon ebaausa kauplemisvõtte kasutamine. «Et anda konkreetsele olukorrale hinnang, oleks ametil vaja tõendite põhjal asjaolusid täpsustada, kas hinnatõus oli tehtud vaid selleks, et allahindlust suuremana näidata või mitte,» täpsustas Turetski.

Kuna ametil hetkel puuduvad tõendid, mis näitaks, et hind mingil kuupäeval oli madalam ning seda tõsteti vahetult enne sooduskampaaniat, ei ole võimalik anda ühest seisukohta, et tegemist on või ei ole eksitava kauplemisvõtte kasutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles