Särav, sume või hämar

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inspireeriv interjöör: sisustussalongi Inspira uuest voogavast ruumikujundusest võib nii mõnegi idee koju kaasa viia.
Inspireeriv interjöör: sisustussalongi Inspira uuest voogavast ruumikujundusest võib nii mõnegi idee koju kaasa viia. Foto: Tootjad

Just sombustel sügispäevadel tunneme eriti selgelt, kui oluline on ruumi ja seal viibimist meeldivaks muutev valgustus.

Hea valguslahendus muudab iga ruumi ilusamaks, loob meeleolu ja mõjutab meie enesetunnet. Ühtlasi toob see taotluslikult esile, varjab või rõhutab värve ja sisustust.

«Uue kodu ehitamisel või olemasoleva remontimisel on valgusprojekti tegemine äärmiselt tähtis: millist valgust ja kuhu on vaja, kus asuvad lülitid jne. See on kõige alus, sest siis saab hiljem kas või igal aastal valgusteid vahetada,» nendib  sisustussalongi Inspira projektijuht Kaisa Pärenson. Ta soovitab enne ehitustöö algust küsida nõu asjatundjatelt, et siis koos vaagida võimalusi ja vajadusi, alustades ruumi põhiplaanist ja mööbli asetusest, leidmaks valgustitele, pistikutele ja lülititele interjööris õiged kohad.

Kuna Inspira salong kolis just uutesse ruumidesse, siis puutus nende kollektiiv hiljuti kokku samasuguste probleemidega. Tuli üheksa korda mõõta, kuhu panna rippvalgustid, kuhu seina- ja põrandalambid, sest kui viimistlustööd on tehtud, ei saa enam juhtmeid vedada.

Nüüd on paljudeks tsoonideks jagatud salongis eri valgustid kenasti eksponeeritud. Inspirast leiab inspireerivaid lahendusi nii kööki kui ka töö-, elu-, magamis- ja vannituppa.

Pärensoni sõnul teevad viimasel ajal ilma kiiresti arenevad LEDid, mis võimaldavad luua igasuguse kujuga valgusteid  alustades minimalistlikest, ülimalt napi vormiga lampidest.

Sel aastal on eriti trendikad metalsed peegelpinnad, kuldsed, hõbedased ja vasekarva kuplid, varjud jne. Samuti on hinnatud naturaalsest materjalist detailidega mudelid ja disainiklassikasse kuuluvad eksemplarid.

Arter esitleb valiku värskeid ja ka väärikaid valgusteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles