Rekordiline liikluskindlustusjuhtum küünib viie miljonini

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustuseta sõidukiga liiklusõnnetuse põhjustamine võib lõppeda hiigelkahjudega.
Kindlustuseta sõidukiga liiklusõnnetuse põhjustamine võib lõppeda hiigelkahjudega. Foto: SCANPIX

2011. aastal Eesti sõidukiga Soomes põhjustatud liiklusõnnetuses vigastada saanud 25-aastane naine saab eeldatavalt 4,65 miljonit hüvituseks.

Kahju suurus tuleneb asjaolust, et noor inimene kaotas eluks ajaks töövõime ja hüvitama peab tema saamata jäänud tulu kogu ülejäänud eluperioodi jooksul, teatab liikluskindlustuse fond.

"Samal ajal on vaja hüvitada ka tema edasine ravi- ja hoolduskulu, kuivõrd ta ei ole suuteline enda eest iseseisvalt hoolitsema," põhjendab kindlustuskahju pretsedentitut suurust liikluskindlustusfondi juhatuse esimees Mart Jesse. Summa kätkeb endas Soome kahjukäsitleja hinnangut perioodi jooksu tehtavatele kulutustele.

Raskemate isikukahjudega seonduvate juhtumite puhul on paari aasta pikkune periood kahju suuruse määratlemisel Jesse sõnul tavapärane. Hinnangu andmine kahju täpsemale suurusele sõltub kannatanu paranemisväljavaadetest.

Varasem liikluskindlustuskahju rekord oli 2,2 miljoni eurot. Ka see kindlustusjuhtum toimus 2005. aastal Soomes. Euroopa ja ühtlasi ka maailma suurim liikluskindlustuse kahjujuhtum on olnud 400 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles