Lihtsaid viise lillede taaskasutususeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loovuse ja mõne käepärase vahendiga saab vanast kingast või veinipokaalist omanäolise lauakaunistuse.
Loovuse ja mõne käepärase vahendiga saab vanast kingast või veinipokaalist omanäolise lauakaunistuse. Foto: Mairo Pajula

On pime novembrikuu õhtu. Töölt koju jõudes ei teki isegi mõtet minna õue väikesele jalutuskäigule, sest külm tahab kangesti põue pugeda. Samas otsib hing hallis argipäevas kosutust. Seega, miks mitte meisterdada midagi põnevat, mis pakuks silmailu ka järgnevateks päevadeks.

Öeldakse ju, et fantaasial pole piire. See käib nii lillemaailma kui ka kõigi teiste kaunite kunstide kohta. Elav mõttemaailm on igal juhul lausa kingitus.

Kõikvõimalikud vanad esemed, mis enam kasutust ei leia, on võimalik ju ära kaunistada. Dekoreerimine annab neile uue elu. Piisab vaid mõne lille ostmisest lillepoest ning ise midagi omanäolist valmis meisterdada. Julge pealehakkamine on pool võitu!

Lillevalik ei pea olema kulukas, vaid see võiks sulanduda interjööri värvidega ning koduse stiiliga. Paljuõieline oksakrüsanteem on hilissügisel alati hea valik, sest sel on palju õisi ning see lill on tavaliselt ka soodsa hinnaga. Mõistagi lisab loomingulisust igasuguste paelte ja pärlite ning erinevate kangajääkide kasutamine.

Lilleõisi või õielehti kleepides tuleb arvestada, et nende eluiga ei ole pikk, ent siiski pakub see mõnusat vaheldust vaasililledele. Samas on soovitav kleebitud õisi aeg-ajalt piserdada, sest see pikendab nende eluiga. Kellele tundub lille õielehtede kasutamine silmale valus tegevus, need võiksid eelistada kunstlilli või hoopis metsamaterjali nagu näiteks puulehti, sammalt, pihlakamarju jne.

Liimivalikul on tähtis, et liim liimiks looduslikku materjali. Olemas on ka spetsiaalne liim, mida kasutavad floristid lillepoodides, aga esimeste koduste proovitööde tegemisel ei ole niisuguse liimi omamine just ülioluline, sest tähtis on rõõm isetegemisest ja meelepärane lõpptulemus.
Seega – kõik vanad kapinurkadesse unarusse jäänud lauanõud ning moest läinud kingad lillerüüsse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles