Kuidas muusika töövõimekust parandab?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvaklappide kasutamine võib aidata keskenduda.
Kõrvaklappide kasutamine võib aidata keskenduda. Foto: Panther Media/Scanpix

Meeste terviseajakiri vahendab teadusuuringut, mille kohaselt kasvatab tööl võimsa bassiga lugude kuulamine produktiivsust.

iPod või mistahes muu digitaalse muusika esitaja on üsna tarvilik abimees spordiklubis, kuna paneb meid end rohkem liigutama ja ka pingutama.

Sama lähenemist võiks tegelikult kasutada ka töö juures. Vähemasti võiks nii järeldada värske ajakirjas Social Psychological and Personality Science ilmunud uuringu järgi, vahendab Men’s Health.

Uuringu kohaselt annab kõva bassiga lugude kuulamine positiivset mõju enestundele, -hinnangule ja -kontrollile ning mõjutab ka meie tööaja jooksul tehtavaid valikuid.

Kõige efektiivsemaks looks on uuringu järgi Queen’i «We will rock you», kuid et oma head tunnet kätte saada, ei pea tingimata old-school’ile üle minema. Sobib ka mistahes lugu dnb, house’i või muu elektroonilise muusika vallast, mis sinusse n-ö rütmi süstib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles