Londoni silla uus atraktsioon paljastab naiste seelikualused?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Küsimus, kas jalakäijad, kes liiguvad Tower Bridge’i klaasist põrandaga turismiatraktsiooni alt läbi, näevad üles naiste seelikusabade alla, kütab Londonis kirgi.

Hingematvate vaadete kõrval võib uus Tower Bridge’i ületav klaaspõrandaga vaateplatvorm pakkuda peadpööritavat elamust neile, kes kardavad kõrgust (kuid mitte ainult), kirjutab The Telegraph.

Lisaks sellele on klaaskõnnitee pannud muretsema teisi – täpsemalt siis naisi, kes atraktsiooni seelikus või kleidis ületavad.

Kas on võimalik, et jalakäijad, kes silla autotasandil liiguvad, näevad oma pilku kõrgemale tõstes rohkem kui nad ealeski soovida oskaksid?

Ilmselt mitte. Tower Bridge’i töötajad välistavad võimaluse, et klaaspõranda ületaja võiks säärasesse piinlikku olukorda sattuda. Nimelt on klaaspõrand selleks liiga paks, et altpoolt uudistaja sellest läbi näeks.

Pealegi on vaade alt üles otse klaaspõranda kohal toimuvale piiratud, kuna sillatasandil asuvad kõnniteed paiknevad tarvilikust vaatenurgast pisut kõrval.

Silla turistidele avatud platvormi töötaja sõnul on küsimus arutluse all olnud, kuid naiste seelikualune jääb kindlasti uudishimulikel nägemata. «Jalakäijad võivad ju üles vaadata, aga klaasist põrand asub silla keskel, sillatasandi kõnniteed kummalgi pool silla ääri,» selgitas ta.

Klaaspõranda projekti teostajad siiski kinnitasid, et võtsid oma tööd tehes nimetatud küsimuse juba varases tööetapis arvesse.

«Võimaliku probleemi vältimiseks on arvesse võetud klaasikihtide paiknemist ja valgustussüsteemi nii päevasel kui õhtusel ajal,» selgitas kõneisik.

Plaanis on paigaldada veel lisavalgustuski, mis hakkab asuma klaastee all ning mis tekitab sära paneeli välisele kihile.

See välistab igasuguse vaate alt ülesse, tekitades klaasipinnal peegelduse.

Probleem vajas selgust, kuna lääne klaaspaneelidest koosnev tee avati turistidele täna, idapoolne avatakse 1. detsembril.

Miljon naela maksnud ehitus kulgeb veidi rohkem kui 40 meetri kõrguselt Thamesi jõe kohalt.

Põrand on valmistatud kuuest paneelist, mis iga üks kaalub pool tonni ning mida toestavad teraskonstruktsioonid kaaluvad omakorda ligi tonn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles