Uuring: kaunitaridest insenere ja finantsjuhte ei võeta tõsiselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauni välimusega naistel on paljudel tehnilistel erialadel raske läbi lüüa.
Kauni välimusega naistel on paljudel tehnilistel erialadel raske läbi lüüa. Foto: SCANPIX

Kauni välimusega naisi diskrimineeritakse traditsioonilistel maskuliinsetel erialadel, meestele aga tuleb hea välimus kasuks erialast  sõltumata, selgus USAs Colorado ülikoolis tehtud uuringust.

Atraktiivse ja pilkupüüdva välimusega diskrimineeritakse traditsiooniliselt mehelikeks peetavate erialadele tööle kandideerimisel, kus hea välimus pole eriti oluline, selgus Colorado ülikoolis läbiviidud uuringust.

«Sellised ametikohad kandsid näiteks nimetusi teadusuuringute või arendusjuht, finantsjuht, insener, tehniline järelevaataja,» selgitas uurimisrühma kuulunud turunduse abiprofessor Stefanie Johnson. Sellistele ametikohtadele kandideerimisel tuli hea välimus naistele vägagi kahjuks, lisas ta.

Kõikide teiste erialade ametikohtadele kandideerimisel oli naistele hea välimus eeliseks. Hea välimusega mehi aga eelistati kõikidel erialadel. «See näitab veel kord, et tööle kandideerimisel kehtivad naistele ja meestele endiselt erinevad standardid,» lisas Johnson.

Johnsoni sõnul on hea välimusega naistel sellisest soolisest diskrimineerimisest hoolimata tööjõuturul selged eelised: nad saavad kõrgemat palka ja neil on ka avalikel esinemistel selged eelised jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles