Euronõuded ajasid Euroopa hobikokad ärevusse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis korjavad lasteaiad raha koogilaatu korraldades.
Eestis korjavad lasteaiad raha koogilaatu korraldades. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Detsembris kehtima hakkavad uued nõuded toiduainete märgistamisele on ärevile ajanud Saksamaa meedia, kuna väidetavalt kehtestatakse heategevuslikel laatadel osalevatele hobikokkadele  samad nõuded kui suurtootjatele.

Salat, võileib või koogike – vastavalt uuele euromäärusele peab alates detsembrist  müügiks nö lahtiselt müüdav toit olema varustatud täpse koostisosade loeteluga, kirjutab Focus online. See aga tegi murelikuks  hobikokad, kes osalevad mõnel heategevuslikul jõululaadal või lasteaia väljamüügil.

See euromäärus võeti vastu 2011. aastal ning hakkab kehtima 13. detsembrist. Vastavalt määrusele tuleb esitada toidukoostise täpne nimekiri ka juhul, kui pakutakse kooke või võileibu.

Saksa ametivõimud teatasid seepeale meedias, et uued reeglid eraisikutele ei laiene.

Ka Euroopa Komisjoni Eesti esindusest kinnitati, et uued reeglid siiski hobikokkadele ei laiene, küll aga näiteks restoranide take-away'dele. Ettevõtted peavad välja tooma info allergeenide ja muude toidutalumatust põhjustavate ainete kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles