Sihver: me loodame presidendile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiia Sihver pidi end abiliste toel 20. oktoobril Stenbocki maja treppidest üles vinnama, et anda peaminister Taavi Rõivasele üle puuetega inimeste petitsioon.
Tiia Sihver pidi end abiliste toel 20. oktoobril Stenbocki maja treppidest üles vinnama, et anda peaminister Taavi Rõivasele üle puuetega inimeste petitsioon. Foto: Tairo Lutter

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu juhatuse liige Tiia Sihver ütles kolmapäeval "Aktuaalse kaamera» stuudios, et kui töövõimereform võetakse praegusel kujul riigikogus vastu, siis pöörduvad puudega inimesed abi saamiseks presidendi poole.

Sihver möönis, et puuetega inimestel ei ole pärast tänast riigikogu otsust, mis hääletas selle poolt, et töövõimereformi peatama ei hakata, usku, et nende ettepanekuid eelnõu arutamisel veel kuulda võetakse.

Tema hinnangul oleks pidanud alustama sellest, et küsida puuetega inimestelt, miks 60 000 puuetega inimest on tööta ning vaid 40 000 töötab, mitte saatma neid n-ö vägisi tööturule.

«Põhjused on väga lihtsad: inimesed ei pääse lihtsalt kodunt välja, inimestel ei ole töökohti ja inimestel ei ole võimalik seda tööd oma töökohas teha,» loetles Sihver.

Tema sõnul on poliitikud küll lubanud erinevaid transpordivõimalusi arendada, kuid eelnõu nõuab sellegipoolest puudega inimeselt töötamist enne, kui tal on see võimalik.

«Me veel loodame oma presidendi peale,» ütles Sihver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles