Euroopa kiirrongid tõstavad kiirust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta lõpust saab Londonist Pariisi ja Brüsselisse senisest kiiremate rongidega.
2015. aasta lõpust saab Londonist Pariisi ja Brüsselisse senisest kiiremate rongidega. Foto: AFP / Scanpix

Eurostar toob uuel aastal London-Brüsseli ja London-Pariisi liinidel kasutusele uued kiirrongid, mis ületavad kiiruse poolest kõik senised.

Ettevõte tutvustas neljapäeval Londoni St. Pancrase rongijaamas oma uut e320 tüüpi rongi, mis hakkab alates 2015. aasta lõpust reisijaid vedama, vahendab CNN. Rongi tüübinumber viitab selle maksimaalsele kiirusele, mis saab olema 320 kilomeetrit tunnis.

Kui lennufirmad otsivad võimalusi, kuidas järjest enam ruumi kokku hoida, siis uued Eurostari rongid saavad olema väga ruumikad – tahapoole naalduvad istmed saavad olema laiemad, varustatud USB-pesa ja puutetundliku valgustuse reguleerimise võimalusega. Lisaks on uutes rongides tasuta wifi ja rohkem ruumi pagasi hoidmiseks. Kasutusele võetakse seitse uut rongi.

Eurostar on viimased 20 aastat pühendunud sellele, et tagada läbi Inglise kanali võimalikul kiire rongiühendus Suurbritanna ja Lääne-Euroopa vahel. Selle aja jooksul on ettevõte teenendanud üle 150 miljoni reisija.

Uute rongide disaini kujundas Itaalias disainistuudio Pininfarina, kes on ka Ferrari ja Maserati autode disaini looja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles