Kasuta 10 viimast minutit töö juures efektiivselt

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Et viimased minutid kontoris ei mööduks kella vaadates ja sekundeid lugedes, võib need mõne nipiga muuta efektiivseks lõpuks oma tööpäevale.

Tavaliselt on tööpäeva lõpetamiseks kaks võimalust: kas vaadata kella ja lugeda kasutult viimaseid minuteid või tegeleda millegagi väga keskendunult ning täistunni saabudes see poole sõna pealt pooleli jätta, kirjutab Prantsuse veebiväljaanne Journal Du Net.

Kahjuks ei ole aga kumbki nendest kahest variandist eriti efektiivne ning pigem mõjutavad ülejäänud õhtupoolikut negatiivselt. Tuues kaasa sõnelemised perekonnaliikmetega, halva enesetunde ja unekvaliteedi languse.

Uuenda oma ülesannete nimekirja

Efektiivsed töötajad hoiavad alati silma peal kõigel sellel, mida nad ka järgnevate päevade jooksul tegema peavad. Ameerika tööpaikade arendamise ekspert Lynn Tailor selgitab, et viimase kümne minuti jooksul on hea üle vaadata üle, kas kõik päeva eesmärgid said täidetud ning samuti visata pilk peale järgmise päeva tegemistele ja korrastada oma kalender.

Samuti võib aega kasutada selleks, et mõelda oma saavutuste ja ka ebaõnnestumiste peale, analüüsides samal ajal, kas ja mida oleks võinud teisiti teha.

Organiseeri oma kontorilaud

Viimast kümmet minutit tööl saab edukalt kasutada ka töölaua korrastamiseks. «Nii leiate paremini ka üles vajalikud dokumendid, mida olete otsinud. Samuti tõstab teie järgmise päeva produktiivsust paberite sorteerimine ja vajadusel klassifitseerimine,» selgitab Taylor

Viimase-hetke meilid

E-maile tuleb päeva jooksul väga palju, nende seas ka sellised, mis ootavad kiiret vastust. Kui mõni selline e-kiri saabub vahetult enne tööpäeva lõppu, siis võiks proovida võimalusel sellele lühidalt vastata ning lisada kirjale, et vestlus jätkub järgmisel päeval. Aju puhkamise seisukohalt on oluline, et saaksite tööpäeva lõpus töömõtetest lahti. Seega ei tohiks jääda ükski probleem täiesti lahendamata.

Kontakt kolleegidega

Professionaalse õhkkonna juurde kontoris käib ka teineteise tunnustamine. Viimaseid minuteid saab kasutada selleks, et tänada kolleege, kes on teile abiks olnud või kellega olete päeva jooksul teinud meeldivat koostööd. Taylor Lynn selgitab, et see annab hea tunde nii endale kui ka kolleegile.

Hea viis tööpäeva lõpetamiseks on ka kolleegidele «ilusat õhtut» soovimine. See jätab kahe kolleegi vahele sõbraliku õhkonna ega nõua ka suurt pingutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles