Ametiühingute keskliit: Sangar peaks reklaamlausest täielikult loobuma

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis

Ametiühingute keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul peaks Sangar palju kära tekitanud lapstööjõu-teemalisest reklaamlausest täielikult loobuma.

Peep Peterson märkis, et Sangar ise tõesti lapstööjõudu ei kasuta ja tal on kohalike töötajate tarbeks ka ametiühingutega sõlmitud kollektiivleping. «Seega boikoteerida tehast kindlasti ei maksa, aga firmal tuleb reklaamlausest täielikult loobuda. Visuaalilt on lause eemaldatud, kuid hilisemas tekstiosas on see jätkuvalt sees,» selgitas ta.

«ILO (International Labour Organization liikmena leiame, et lapstööjõud on jätkuvalt väga tõsine teema, millega võitlemisele kulub tohutult tööd ja vaeva. Selle valguses endale lapstööjõu teemaga mängides reklaami teha pole kuidagi õigustatav. Püsivalt tööle sunnitud 168 miljonit last, sealhulgas lapssõdurid, narkokauplejad ja prostituudid, pole kuidagi võrreldavas olukorras pioneeriorganisatsioonides või 80ndate aastate kõplamislaagrites toimunuga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles