Segadus Elroni rongidega jättis inimesed Lelle jaama lõksu

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Arvet Mägi

Raplamaal jäi eile õhtul Elroni Tallinna-Viljandi rongi hilinemise tõttu Pärnu rongist maha poolsada reisijat, keda pidi Lelles ootama asendusbuss, mis sattus aga õnnetusse ja mille juht hukkus. Rongisõitjad jäid Lelle jaama lõksu.

Graafiku kohaselt pidi Tallinnast rong Viljandisse väljuma kell 17.20, kuid väljus umbes 50 minutit hiljem. Pärnu suunas sõitjad pidanuks Lelles ümber istuma teise rongi, mis väljus kell 18.38.

Ühe rongis viibinu sõnul öeldi sõidu alguses, et Pärnu rong ootab neid ära. Sakus teatati aga, et Lelle-Pärnu rong väljub siiski plaanipäraselt ning reisijaid ootab Lelles Pärnu poole sõitmiseks asendusbuss.

«Rong jõudis Lelle mõni minut enne kella 19.30, selleks ajaks pidi ka buss seal olema, kuid ei olnud. Umbes 19.50 öeldi, et bussijuht on veidi eksinud ja on kuskil Rapla lähistel ning väidetavalt juba sõidab Raplast Lelle,» kirjeldas üks Pärnusse sõita soovinud reisija. «Ootasime siis veel, kuni lõpuks umbes 20.30 ajal öeldi, et seda bussi ei tulegi, sest bussijuht tegi avarii ja on surnud.»

Tema sõnul paluti reisijatel seejärel ise transport muretseda. Enamik reisijaid said sihtkohta tuttavate abil või taksoga. Kõik inimesed aga lahendust ei leidnud ja ühe rongis viibinu sõnade kohaselt pidid kaks inimest veetma öö Lelle raudteejaamas.

Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahter kinnitas Postimehele, et asendusbuss sattus õnnetusse ning selle juht hukkus. «Nii traagilist asja pole kunagi olnud. Tunneme kaasa bussijuhi lähedastele. Oleme väga kurvad selle üle, mis juhtus,» ütles ta ja avaldas lootust, et reisijad mõistavad juhtunuga kaasnenud segadust.

Vahter palus rongireisijatelt Elroni nimel vabandust ning kinnitas, et ettevõte kompenseerib eile ise Pärnusse sõitma pidanud reisijate kulutused. Täpsemaid selgitusi lubati anda esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles