Taanlane reisib ümber maailma 20 dollariga päevas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuelasse sisenedes tundis Pedersen varasemate lugude tõttu kerget hirmu. See osutus aga üheks ilusamaks maaks, kus ta oma reisi kestel olnud on.
Venezuelasse sisenedes tundis Pedersen varasemate lugude tõttu kerget hirmu. See osutus aga üheks ilusamaks maaks, kus ta oma reisi kestel olnud on. Foto: JORGE SILVA / REUTERS

Tänaseks juba 65 maad läbi käinud taani reisisell plaanib veel jõuda 138 riiki, kasutamata seejuures lennukit ja kulutades päevas üksnes 20 dollarit.

Varasemalt laeva- ja logistikatöölisena töötanud Torbjorn C Pedersen tõotas reisile asudes, et veedab igas riigis vähemalt 24 tundi ja ei naase koju enne, kui on oma unistuse ellu viinud, vahendab uudisteportaal News.

Oma blogis «Oli kord lugu» avaldab ta ka lennusõidust loobumise põhjused. 35-aastane mees tunnistab, et kui ta oleks rikas mees, siis oleks lennukiga reisimine väga lihtne valik enamuse maailmariikide nägemiseks. Samas jääks ta seeläbi ilma võimalusest õppida erinevaid maid tundma läbi sealsete inimeste.

Nii on ta endale lubanud, et reisib ainult mööda maad liikuvate transpordiliikidega – kasutades peaasjalikult ronge, busse ja erinevaid laevaliike. See võimaldab tal tutvuda ka teiste endasarnaste reisisellidega. Kõige kustumatud reisimuljed on seni jätnud Islandi pealinn ja Põhja-Atlandi ületus.

Taanlase reisieelarve maksavad kinni ettevõtted Ross Offshore ja Ross Engineering. 20 dollariga päevas plaanib Pedersen 203 riiki läbida kokku 4 aastaga, arvestades, et ta veedab keskmiselt seitse päeva ühes riigis.

Torbjorn, kelle nimi tuleneb Skandinaavia jumala nimest ja sõnast «karu», on reisil olles ka Taani Punase Risti heatahtesaadik. Punase Risti abile loodab ta ka Süüria ja Põhja-Korea turvalisel läbimisel.

Mehe reisimotoks on, et iga võõras on sõber, keda sa varem kohanud ei ole. Enne ümbermaailmareisile asumist oli taanlane juba näinud veerand maailma riikidest. Reisile asus mees 10. oktoobril 2013. aastal Taanist ja lõpppunktiks on plaaninud Seišelle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles