Eesti liiklusregistri lõivud on poole suuremad kui Soomes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks suurematele riigilõivudele tuleb Eesti liiklusregistri büroodes arvestada pikkade järjekordadega.
Lisaks suurematele riigilõivudele tuleb Eesti liiklusregistri büroodes arvestada pikkade järjekordadega. Foto: Toomas Huik/Postimees

Ehkki Eestis on miinimumpalk ligi kolm korda väiksem kui Soomes, tuleb liiklusregistri teenuste kasutamise eest maksta poole suuremat riigilõivu kui Soomes.

Riigilõivud Eestis:

Ajutiselt Eestisse imporditud sõiduki registreerimise eest tasutakse riigilõivu 5000 krooni.
Üksiksõiduki kinnituse omistamise eest tasutakse riigilõivu 3000 krooni.

Auto üldkasutatava, vähendatud mõõtmetega või unikaalse auto registreerimismärgi väljastamise eest tasutakse riigilõivu 900 krooni.

Registrisse kantud andmete muutmise eest seoses sõiduki, väikelaeva või alla 12-meetrise kogupikkusega laeva omaniku vahetumisega tasutakse riigilõivu 900 krooni.Transiitnumbri väljastamiselt tasutakse riigilõivu 1800 krooni.

Riigilõivud Soomes:

Transiitnumbri väljastamine maksab Soomes 17 eurot sõltumata selle kehtivusajast. Ühepäevane transiitnumber maksab 10 eurot, iga järgmise päeva pealt tuleb juurde tasuda 6 eurot.

Auto registreerimise riigilõiv on Soomes 12-17 eurot eurot, internetis registreerimine kuus ja pool eurot. Registreerimismärk maksab alates seitsmest ja poolest eurost.

2009. aastal laekus Eestis liiklusregistri toimingute eest riigikassasse 267,38 miljonit krooni. Selle aasta seitsme esimese kuuga laekus riigilõivu 160,52 miljonit krooni (möödunud aastal sama perioodi jooksul 157,38 miljonit). Alates märtsi kuust on võrreldes eelmise aastaga laekunud kuu kokkuvõttes rohkem riigilõivu kui möödunud aastal

Keskmine palk Soomes on 2940 eurot, müüjatel 1920 eurot ja hotellides-restoranides teenindaval personalil 1804 eurot. Üldist miinimumpalka Soomes pole, kuid näiteks koduabilisele ei tohi maksta alla 1019 euro kuus.

 Eestis on miinimumpalk 278 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles