Autoliisijad saavad ennast töötuse vastu kindlustada

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eestis seni enamikes pankades levinud laenukindlustus on seni laienenud vaid kodu- ja väikelaenudele, kuid nüüd on see võimalik ka autoliisingu katteks teha.

DNB Pank alustas koostöös ERGO Insurance SE-ga Eesti turul uudse teenuse pakkumist, kindlustades autoliisijat töötuks jäämisest või töövõime kaotamisest tulenevate makseraskuste vastu.

DNB liisingukliendid saavad nüüdsest sõlmida kindlustuse, millega ootamatu töö- või töövõime kaotuse korral tasub ERGO Insurance SE kliendi eest kuni aasta jagu autoliisingut ise.

Hüvitise saamise eelduseks on vähemalt kuu aega kestnud soovimatu töökaotus või õnnetusjuhtumist tingitud töövõime kaotus.

Õnnetuse tagajärjel saabunud surma korral katab ERGO aga kogu tasumata jäänud liisingsumma, mis tähendab, et auto jääb liisinguvõtja perekonnale alles.

DNB Panga juhatuse liikme Jaan Liitmäe sõnul näitas liisingukindlustuse vajalikkust kriisiaja koondamistelaine.

Varem on Eestis kindlustust pakutud küll laenu- või järelmaksuvõtjatele, kuid liisinguturul on DNB pakkumine uudne.

Näiteks pakub SEB koostöös SEB elu- ja pensionikindlustusega laenukaitse kindlustust, kuid see on mõeldud kodu-, hüpoteek- ja väikelaenu võtjatele, juhuks kui laenuvõtja sissetulek on vähenenud või lõppenud raske tervisekahjustuse, surma, töövõime või töö kaotuse tõttu.

Swedbank pakub küll erinevate riskide vastu kindlustamise võimalust, kuid otsest toodet nagu liisingukindlustus pole ka neil.

Ka Nordeast öeldi, et maksevõimega seotud riskikindlustust nemad ei paku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles