Pöide pruulikoja rukkiõlu korjati lettidelt ära

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pöide õlu.
Pöide õlu. Foto: Pöide pruulikoda

Möödunud nädalal selgus, et mitmetest Kuressaare poodidest ja toidukohtadest on kadunud kohaliku õlletootja Pöide Pruulikoja rukkiõlu. Tootja sõnul ei vastanud mõne partii säilivusaeg etiketil toodule, kirjutab Meie Maa.

Kristel Oinberg-Kelder Pöide pruulikojast kinnitas, et nende enim levinud toodet praegu jaemüügist ei leia ja ainus võimalik lahendus oli olemasolev toodang lettidelt ära korjata.

«Tuvastasime mõne partii puhul, et säilivusaeg ei pruugi vastata etiketil lubatule. Nii võib elusa käsitöö-õllega mõnikord juhtuda. Kutsusime vanemad õlled tagasi, aga nooremad soovitame kiirelt ära juua. Tervisele kahjulik ei ole, kartma ei pea.»

Kauplused ja söögikohad, mis Pöide rukkiõlut pakuvad, kinnitavad, et see on tarbijate seas populaarne. Kaupluse Saarte Sahver perenaine Lii Kirves leidis, et toote tagasivõtmine oli tootja ainuõige samm, kui kahtlus õlle kvaliteedi suhtes tekkis, kuid kliendid küsivad seda iga päev - lausa nutavad taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles