«C-komando»: ostja jäi ilma nii kaubast kui rahast, aga sai hiigelvõla

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadisõit jäi ostjal vaid unistuseks.
Paadisõit jäi ostjal vaid unistuseks. Foto: «C-komando»

 Mart ostis meresõidukeid müüvalt ettevõttelt paadi, kuid lugu hargnes nii, et lõpuks esitas müüja hoopis ostjale hiigelarveid paadi hoiustamise eest.

«Kui tavaliselt püüame vältida kohtuteed ja leida probleemidele kompromisslahendeid, siis tänase juhtumi puhul ei olnud see võimalik,»  kirjeldab tänast lugu «C-komando» saatejuht Carmen Pritson-Tamme.

Barrel Grupp  on pika kogemusega meresõidukeid müüv ettevõte. Seepärast arvas loo peakangelane Mart, et just sellest firmast oleks kõige usaldusväärsem osta endale väikepaat, millega täita üks unistus – püüda Viimsi kodurannas kala.

Ilus unistus tundus olevat käeulatuses, kui Mart avastas Kuldsest Börsist kuulutuse, kus müüdi paati hinnaga 1549 eurot. Hind sisaldas nii paati, aere, tulle kui 3,5-hobujõulist mootorit, mootoriõli ja tagatipuks veel esmast registreerimist. Lisaks anti mootorile viieaastane garantii. Kõlas enam kui ahvatlevalt ja nii ostis Mart sularaha eest paadi ära.

Kogu edasine asjade käik on aga hullem kui luupainaja. Mart ei ole saanud ainsatki korda kalal käia, sest esimeste merelkäigu katsetuste käigus selgus, et paat on eluohtlik.

Mart püüdis asja paadimüüjaga lahendada, kuid kõik püüdlused jooksid liiva. Mis kõige jaburam, lugu arenes staadiumisse, kus see sama paadimüüja hakkas nõudma Mardilt selle sama müüdud paadi eest hoiustamistasu. Ei paati, ei raha, hoopis suured võlad – nii võib mehe mure kokku võtta.

 «C-komando» eestvedamisel on aga asjad lõpuks liikuma hakanud. Tänases saates toome teieni uskumatult keerulise vaidluse üksikasjad. Olgu öeldud, et vaidlusesse on segatud nii ekspertiis, Tarbijakaitseamet ja juristid

«C-komando» on Kanal 2s täna kell 22:30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles