Kalev kinnitab: šokolaadi hinnatõus jätkub ka edaspidi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi jõulutooted.
Kalevi jõulutooted. Foto: Toomas Huik

Kalevi tegevjuhi Kaido Kaare hinnangul on kakaohind tõusnud umbes 30 protsenti, tõuseb veel ning tõenäoliselt mõjutab see ka edaspidi šokolaadi hinnatõusu.

Kaare rääkis ETV saates «Terevisioon», et kakao hind on läinud otsejoones üles ning Kalev on kakaod varunud nii palju kui võimalik, kuid väga pikaks ajaks seda ette varuda ei saa, vahendab ERRi uudisteportaal.

Pigem on küsimus tema sõnul selles, kuidas ettevõte tulevikus vajaliku kakao kätte saab.

«Sellel on erinevad põhjused: eelkõige tarbimise kasv, eriti Aasia riikides, aga lähiminevikust on kindlasti hinnatõusu ja ebakindluse taga ka Ebola-viirus, mis Aafrika riikides levib ja teatud pingeid põhjustab,» selgitas Kaare, kelle sõnul on kakao viimase aastaga kallinenud rohkem kui 30 protsenti.

Tulenevalt kakao kallinemisest on võrreldes aastataguse ajaga on ka šokolaad kauplustes kallim ning Kaare sõnul on tõenäoline, et tulevikus tõuseb hind veelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles