Kiirtoidukohtade räpased saladused

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si köök.
McDonald'si köök. Foto: Savostyanov Sergei/TASS

Fox News avaldas räpased saladused, mis enamikes kiirtoidukohtades peituvad, kuid millest enamik kliente  teadlikud pole.

Jäämasinaid pole lihtne puhastada

Järgmine kord, kui sa jäämasinat kasutad, vaata seda lähemalt. On võimalik, et selles võib kusagil elutseda hallitus, sest neid on üsna keeruline puhastada. Seetõttu minnakse lihtsamat teed ja tarvilik töö jäetakse lihtsalt tegemata. Või tehakse seda liiga harva.

McCafe masinaid pole samuti lihtne puhastada

Räpsaste detailideni pole mõtet minna, kuid kui uskuda sadade inimeste postitusi Reddit'is sellest, et kohvimasinad on järjepidevalt puhastamata (põhjusel, et seda on tülikas teha), siis on tõenäoline, et mustusest kubiseb ka sinu külastatava McDonald’si kohvimasin.

Ära jumala eest sidrunit või laimi küsi

Mistahes restoranis (ja sellest on ka meil siin varem juttu olnud) on sidruni- ja laimilõigud ühed kõige räpasemad asjad üldse (ning üsna sageli on need ka toidumürgituste põhjuseks). Aga miks on need lõigud saastunud? Sest enamasti ei pesta sidrunit või laimi enne selle lahtilõikamist ning enne letile jõudmist on neid katsunud tuhanded inimesed. Pluss enamuse ajast hoitakse lahti lõigutud tsitruseviile pealt avatud anumas – nii on neile lihtne ligipääs kõiksugu bakteritel.

Kanapala istub ja ootab letil

McNuggets’i kanapala võib olla eelvalmistatud ja «istuda ning oodata oma aega». Tegelikult peaks üle jäänud kaubast vabanema kindla aja möödudes (millest taimer märku annab), kuid tavaline praktika on ühe endise McDonald’si töötaja sõnul see, et taimer pannakse nullist käima ja nii mitu korda – kuni kaubale müüja leidub.

Kuidas saada kaks Big Maci ühe hinnaga?

Või noh, peaaegu. McDouble ehk McTopelt on põhimõtteliselt identne Big Macile. Erinevus seisneb selles, et McDouble on pisut väiksem ning selle vahel on salatilehe ja Maci kastme asemel sinep ja ketšup. Nii et kui tellida kaks McDouble’it, saad kaks odavamalt kui peaksid maksma ühe Big Maci eest.

Grilli-randid pole ehtsad

Kahjuks enamikel kiirtoidukohtadel pole grilli elava tulega, mistõttu on võimatu saada selliseid piltilusaid grillitriibulisi, mis meile kõigile nii hirmsasti meeldivad. Tegelikkuses lisatakse need tootele enne seda, kui need restorani jõuavadki ning tegemist on toiduvärviga.

Kui tahad midagi värsket, pead seda ka küsima. Rõhutatult

Sellisel juhul võib sul kuluda rohkem aega oma eine kättesaamiseks, kuid enamikel juhtudel tuleb teenindaja kliendi soovile vastu ja teebki tema palvel toidu otsast peale. Ja kui tahad värskeid friikartuleid, küsi neid ilma soolata. Sest kõik friikartulid soolatakse kohe, kui need fritüürist välja valatakse. Selleks, et ilma soolata kartuleid saada, peavad teenindajad sulle täiesti uued valmistama.

Salatid pole tegelikult tervislikud

Arvad sa tõesti, et salatid täis juustu, rasvaseid kastmeid ja frititud kana on tervislikumad kui burger? Mõtle nüüd, palun uuesti. Mõned salatid võivad sisaldada koguni 700 kilokalorit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles