Elron on kimpus metsaelanikega

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Mihkel Maripuu

Talve lähenedes sagenevad rongide otsasõidud metsloomadele, mistõttu tuleb ette ka rohkem hilinemisi.

«Praegu on rongide otsasõidud metsloomadele kahjuks sagenenud,» ütles Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. Möödunud nädalal toimus kokkupõrkeid metsloomadega lausa neljal korral.

«Võimalik, et loomade suuremat liikumist põhjustab ajujahi hooaeg, võimalik, et põhjuseks on noorloomad, kes iseseisvalt elu alustavad,» lausus Vahtrik, et kindlat põhjust on siinkohal keeruline välja tuua.

Rongijuht, kes teel ohuks olevat ulukit märkab, annab signaali ja pidurdab, kuid sellest alati ei piisa. Peamiselt toimuvad kokkupõrked metssigade ja põtradega, harvem väiksemate ulukitega, nagu kitsed, mägrad ja rebased.

Otsasõit loomale toob Vahtriku sõnul kaasa seisaku ja enamasti kuni pooletunnise hilinemise, sest rongijuht peab juhtunust dispetšerit informeerima ja rongi tehnilist seisukorda kontrollima.

Suuremate loomadega kokkupõrkel saavad sageli kannatada rongi automaatsiduri osad ning esistange tiivad, kuid seni on Vahtriku kinnitusel alati olnud võimalik sõitu jätkata.

Elron ei ole hädas ainult metsloomadega. Näiteks selle aasta oktoobris jäi rong pool tundi hiljaks raudteel jooksvate koerte tõttu. Aegviidu-Tallinna rongijuht pidi raudteel mängivate koerte pärast mitu korda pidurdama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles