Pigis rikutud jalatsite eest saab nõuda kahjutasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sulavate» linnatänavate vastu ei aita isegi kingade jalast võtmine.
«Sulavate» linnatänavate vastu ei aita isegi kingade jalast võtmine. Foto: Sille Annuk / Postimees

Ehkki inimestel on seaduse kohaselt õigus nõuda teedel ja tänavatel sulanud pigi tõttu rikutud jalatsite eest tee pindajatelt kahjutasu, on niivõrd keeruline tõestada, kus ja millal jalanõud rikuti, et inimesed pigem loobuvad kahjunõude esitamisest.

Augusti alguses lubas Lääne-Eesti regionaalse maanteeameti direktor Enn Raadik, et kui sõiduk on bituumeniga tugevasti üle pritsitud, on amet valmis auto puhastamise kompenseerima.

Lõuna-Eesti regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Tasu Prangli selgitas Võrumaa Teatajale, et pindamistööde tegijad on maanteeameti lepinguga partnerid ning neile pindamistöödele laieneb ka garantii. «Maanteeamet on suunanud kõik kompenseerimisnõuded edasi töö tegijatele, sest lepingu järgi vastutavad nemad kahju tekkimise eest,» selgitas ta.

«Ühel korral kahjunõudega meie poole pöörduti, ja see ka rahuldati: tegemist oli kingadega, mis jäid sulanud asfaldisse kinni ja läksid puruks,» rääkis ASi Põlva Teed ehitusdirektor  Margus Kelder.

«Kompenseerimisnõudega võib linna poole küll pöörduda, kuid see peab olema tõendatud,» rääkis abilinnapea Kristjan Võrno. «Kui tõesti on võimalik tuvastada, et tugevasti bituumeniga ülepritsitud auto on just mingis kindlas kohas teehooldaja süül kahju saanud, siis on võimalik kompensatsiooni nõuda, kingade rikkumisega on sama lugu,» nentis Võrno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles