Tudengid kutsuvad üles ise jõulukinke meisterdama

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukingid
Jõulukingid Foto: SCANPIX

Tartu Ülikooli kommunikatsioonijuhtimise magistrandid esitavad jõulude eel kõikidele eestlastele väljakutse – olla ise jõulukinkide looja.

Tartu Ülikooli kommunikatsioonijuhtimise eriala magistrantide Eliise Oti, Helena Haini, Liina Külvi ja Kai Reinfeldti algatatud kampaania «Sel aastal teen jõulukingid ise!» kogus Facebookis esimese viie päevaga 4000 fänni ning tänaseks hakkab lehe jälgijate arv tasapisi 6000ni jõudma.

«Jõulukinkide ostmine on kohati muutunud närvesöövaks kohustuseks, kus tihtipeale krabatakse kaubanduskeskuse riiulilt asju, mis ei valmista rõõmu ei kingi saajale ega ka kingi tegijale endale. Meie meelest on aga läbimõeldud jõulukink hea võimalus lähedastele inimestele märku anda, kui olulised nad meie jaoks on,» rääkis üleskutse üks algatajaid, kommunikatsioonijuhtimise magistrant Kai Reinfeldt.

Üliõpilased jagavad aasta lõpuni ideid ja õpetusi, mida saaks jõuludeks ise meisterdada. Lisaks löövad nad kampaanias ka ise kaasa. «Esiteks oleks silmakirjalik, kui sellist üleskutset tehes ise oma kingid kõik poest ostaksime. Teiseks proovime sellega olla eeskujuks nendele, kes ütlevad, et neil meisterdamise jaoks aega napib. Me neljakesi oleme lisaks õppimisele ka täiskohaga tööinimesed ning kui meie leiame aja, siis ehk leiavad ka teised,» sõnas Reinfeldt.

Kampaania «Sel aastal teen jõulukingid ise!» tegutseb Facebookis, blogis ja Instagramis.  Lehtedelt leiab palju ideid, enamasti on aga fookuses ideed, mis suuri käsitööoskusi ei nõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles