Barbie tõugati troonilt

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbie ei ole enam kõige sagedamini ostetud kink.
Barbie ei ole enam kõige sagedamini ostetud kink. Foto: barbie.com

Mänguasjapoodide tipus ei ole enam aastaid armastatud Barbie, vaid printsess Elsa ja Anna.

Esimest korda üle kümne aasta ei ole Barbie enam pühadehooaja kõige populaarsem tüdrukute mänguasi, vahendab TIME. Sel aastal saavad Barbiest rohkem tähelepanu Disney filmi Frozen staarid, printsess Elsa ja Anna.

Üks vanem viiest ütles, et plaanib osta oma tütrele Elsa või Anna nuku, selgus National Retail Federationi uuringust. Samas plaanis tütrele Barbie osta vaid 16,8 protsenti vanematest.

«See ei ole suur üllatus, et lastele Disney Frozeni tegelased nii väga meeldivad, nad on neist unistanud Halloweenist saati,» ütles tarbijate arusaamu uurinud Pam Goodfellow.

Hiljutine põhjus, miks mõned vanemad eelistavad Frozeni nukke võib seisneda Barbie karjäärivalikus. Viimases raamatus «Barbie: I Can Be a Computer Engineer» kujutati Barbiet kui ebakompetentset töötajat, kes vajas kõigi tööde puhul meeste abi. Firma esindajate sõnul avaldati viimane raamat 2010. aastal ning alates sellest ajast on tehtud tööd uue suhtumisega raamatute kallal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles