Pürotehnika müük karmistub

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pürotehnika.
Pürotehnika. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Pürotehniliste toodete müüjad peavad edaspidi infot müügi kohta säilitama 10 aasta jooksul.

Valitsus kiitis heaks ja saatis riigikokku arutamiseks lõhkematerjaliseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega tagatakse nõuetele mittevastavate või ohtlike pürotehniliste toodete leviku tõhusam piiramine.

Eelnõu järgi kohustatakse ettevõtjaid alates uue aasta 1. juulist säilitama kümne aasta jooksul infot selle kohta, millistelt ettevõtjatelt on nad pürotehnilisi tooteid saanud ja milliseid ettevõtteid on nad ise selliste toodetega varustanud. Müüki tarbijatele nõue ei puuduta.

Muudatus on vajalik parema jälgitavuse tagamiseks, et juhtudel, kui toode osutub nõuetele mittevastavaks või ohtlikuks, oleks võimalik selline toode üles leida ning vajadusel tarbijaid teavitada või kutsuda tarbijaid toodet tagastama.

Ettevõtjad selleks eraldi registrit või arvestust pidama hakkama ei pea, kui vastav informatsioon on leitav näiteks saatelehtedelt, mida säilitatakse piisavalt kaua. Senine regulatsioon eeldas ettevõtjatelt samuti selle info säilitamist, kuid täpsustatud ei olnud, kui pika aja vältel.

Eelnõuga võetakse Eesti õigusesse üle Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv pürotehniliste toodete turul kättesaadavaks tegemist käsitlevate liikmesriikide õigusaktide ühtlustamise kohta.

Pürotehniliste toodete importijaid ja levitajaid on Eestis suurusjärgus 80 ettevõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles