Marineeritud kanafilee, täidetuna paprika ja suvikõrvitsaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Santa Maria.

Kana + grill ei pea alati võrduma keefirimarinaadis šašlõkiga. Võib ka loomingulisemalt läheneda ning grillida köögiviljadega täidetud kanafileed.

  • Alustage marinaadist: võtke üks sidrun ja pigistage sellest mahl välja. Targem on hoida sidrunit kuumas vees või natuke 100 C ahjus. Muidu te pigistate oma näpuotstest vere välja, aga mahla sidrunist kätte suurt ei saa.
  • Lisage mahlale lusikatäis mett, soola ja pipart, törts oliivõli ja vispeldage see läbi, kuni marinaad pakseneb ehk emulseerub. Üks asi veel, mis kana puhul kunagi halba ei tee: hakkige marinaadi paar küüslauguküünt.
  • Haamerdage paar kanafileed lamedaks, asetage marinaadi ja laske neil tõmmata. Tegelikult ei lähe selleks kaua aega vaja, kuna filee on pehme ja võtab maitsed hästi ligi. No te jõuate selle ajaga näiteks köögis ringi tuisates salati teha, kõigile veini valada ja ise ka klaasi võtta.
  • Nüüd võtke paar suurt paprikat ja lõigake peenikesteks, ütleme poole cm ribadeks, aga nii et need jääksid võimalikult pikaks.
  • Tehke sama suvikõrvitsaga, võtke üks ilus roheline ja lõigake sama pikad ja paksud ribad, kui on paprika
  • Jahvatage marineeritud kanafilee siseküljele natukene soola ja pipart
  • Võtke tüümianioksad, tükeldatud paprika ja suvikõrvits ja rullige need kanafilee sisse. Pange need kolmandiku kaugusele liha äärest, tõstke liha üle täidise ja rullige see kokku. Täidist pole palju vaja panna, kahe sõrme paksune kogus on paras. Kui tahate, laske enne paprika ja suvikõrvits pannilt läbi, koos vähese õli ja soola-pipraga, aga pann peab parajalt kuum olema.
  • Mõistlik oleks see rull paari tikuga läbi torgata, et see koos püsiks või siis nööriga siduda, aga kui see on hästi rullitud, seisab see ka niisama koos. Igaks juhuks, kui te pole seda enne 10 korda teinud, kinnitage hambatikkudega.
  • Grill peab olema piisavalt tuline, et kana kiirelt läbi lasta, aeglane grill sobib rohkem seale ja loomale.
  • Glasuurige rullid enne grillile panekut mee ja õli seguga, kuhu on piisavalt pandud soola ja terake cayenne pipart ei teeks ka paha. Glasuurimine hoiab ära rulli kinnijäämise grillrestile.

Pruunistage kokkukeeratud fileerull kõikidelt külgedelt ja andke kohe inimestele ette, ärge jätke seda kuhugi seisma ja jahtuma. Üldiselt on mulle lapsepõlves metsas orgi otsas liha küpsetamisest see tarkus külge jäänud, et grillimine ei ole katoliiklaste jaoks – ei ole mõtet oodata, kuni kõik lauda istuvad ja palvet loevad ja siis sööma hakkavad. Enamus häid asju on selle aja peale muutunud tavaliseks. Orgi otsast võetud liha on kõige parem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles