Saksa liidumaa pinnal hakkab levima tasuta WiFi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baierimaa talunikud piirkonna traditsioonilises rõivas - nahkpükstes.
Baierimaa talunikud piirkonna traditsioonilises rõivas - nahkpükstes. Foto: SCANPIX

Rahandusminister Christian Söder tahab, et aastaks 2020 leviks kogu Baieri liidumaal tasuta juhtmevaba internet.

Ajaleht Münchener Merkur kirjutas, et Söderi plaani kohaselt tahetakse paigaldada tasuta WiFi kõikidesse liidumaa rahandusministeeriumile kuuluvatesse hoonetesse ja paikadesse – kaasa arvatud avalikus omandis olevate järvede turismireise korraldavatele veesõidukitele ning maapiirkondade mõisatesse, vahendab The Local.

2016. aastaks peaksid olema kõik Baierimaa ametlikud riigile kuuluvad hooned tasuta WiFiga kaetud.

Kolmas samm oleks minna plaaniga veelgi kaugemale ning luua tasuta WiFi ligipääsukohad kõigis omavalitsusüksustes aastaks 2020.

Söderi plaani kohaselt ei tähendaks see kogu Baierimaa – ka metsad, põllud ja mäed – saaksid tasuta WiFi alla liidetud. Kuna võimekamad ruuterid võimaldavad WiFi levikut vaid kuni 12 meetri raadiuses, siis läheks üleriigiline katmine väga kulukaks.

Sotsiaaldemokraatidest opositsiooni liikmed naeruvääristavad plaani, öeldes, et inimesed vajavad tasuta internetti rohkem linnades kui maapiirkondade lossides ja mõisates.

Söder teatas ka kaheksast BayernLabsi avanemisest, mis on piirkondlikud IT-keskused kõige kiirema saadaval oleva internetiühendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles