Räägupesa burgeri «noorem vend» avab uksed

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räägu burger.
Räägu burger. Foto: Google Street Wiew

Paari nädala pärast Kuressaare vanalinnas Turu tänaval avatavas kiirtoidukohas Burger Primo käivad tõsised ettevalmistustööd - söögisaal võtab ilmet, kaminaski praksub juba elav tuli, ent üks-kaks töötajat on veel puudu.

Burger Primo naerusuine juhataja Rena Šaukšteliene usub, et detsembri teise nädala lõpuks on kõik vajalik jutti aetud ja töötajadki leitud. Palju neid ju väikeses kiirsöögikoha ühekorraga tarvis polegi. Üks tragi neiu on juba leitud, leti taga ja köögis kavatseb asjatama hakata ka Rena ise, kirjutab värske Saarte Hääl.

Rena Šaukšteliene avab uue kiirsöögikoha oma õe Maarja Sõnajalaga kahasse. Viimase äial on Tallinnas tuntud söögikoht Räägupesa, seega tegutseb Maarja pealinnas ja Kuressaares hakkab toimetama Rena.

Räägupesa on siis nagu Burger Primo suur vend või õde. Seega tahetakse ka siinsesse kiirtoidukohta tuua analoogne menüü. «Seal on hästi toitvad ja suured burgeriroad ja meil ongi mõte pakkuda Kuressaares suuri ja mehiseid portse hea hinnaga,» kõneleb Rena Šaukšteliene. «Et ka töömees saaks kõhu korralikult täis.»

Mõni burger, eriti just topeltburger, on suisa nõnda vägev, et kui naisterahvas seda süüa tahab, siis peab tal kõht ikka väga-väga tühi olema, naerab Rena.

Eraldi eined on menüüs lastele, kusjuures perenaine plaanib lastele koostada n-ö kohaliku kombo, kus lisaks söögi- ja joogipoolisele on ka üllatus. Umbes nagu Hesburgeris on lasteeinega alati mõni mänguasi kaasas.

Menüüsse tulevad ka pelmeenid, supp ja praad ning kebab. Edaspidi tahetakse klientidele pakkuda ka ribiroogasid. Hinnad jäävad Burger Primos 2-6 euro vahemikku.

Talvisel ajal hoitakse Burger Primot lahti kella 22-ni, suvel kella 23-ni. Ka väliterrassi ei plaanita suvel kauem lahti hoida, et suhted majanaabritega ikka soojad püsiksid. Maja teisel korrusel on ju ikkagi korterid ning majarahu on tähtis. Reedel ja laupäeval on kiirtoidukas siiski avatud kella 5-ni varahommikul.

Sotsiaalselt vastutustundlik

Aastaringselt pakutakse 10-protsendilist allahindlust õpilaspileti ettenäitamisel kõigile Saaremaa kooliõpilastele ning kõikidele operatiivtöötajatele 30-protsendilist allahindlust kohvile ja teele.

«Hoiame igatahes näpud ristis praegu, et kõik läheks kenasti ja koht hakkaks tööle nagu Räägupesa Tallinnas. See on küll väga hea koht ja road on tõesti toitvad,» kinnitab Rena. «Seal saab alati kõhu täis ja me tahame, et selline koht oleks ka Kuressaares olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles