Fotod: Apple'i arvutid tekitasid ka Eestis musta reede järjekorra

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Apple ise on ametlikult öelnud, et enam musta reede hullusega kaasa ei lähe, tähistavad edasimüüjad seda jätkuvalt – Eestiski sai näha ameeriklastele omast järjekorda.

Alates 1993. aastast Apple'i tooteid müünud IM Arvutite Solarise müügisalongi ukse taha oli täna hommikul enne avamist kogunenud kenake hulk inimesi, kes kaupluse musta reede soodustustest osa tahtsid saada.

«See on olnud IM meeskonna iga-aastane traditsioon, seega me ei näinud põhjust seda ära jätta,» märkis IM Arvutite tegevjuht Jaanus Treilmann. Musta reede allahindlused on kõikides IM Arvutite salongides Tallinnas, Tartus, Riias ja Vilniuses.

Kuigi Apple'i tooteid on täna võimalik saada kuni 60 protsenti soodsamalt, on allahinnatud toodete arv siiski piiratud.

Teine tuntum Apple'i toodete edasimüüja Eestis – Valge Klaar – ostupüha ei tähista. «Tegu on siiski päevaga, mis on alguse saanud USAst ja väga otseselt seotud nende pühadega – musta reedet peetakse päev peale tänupühasid,» ütles Valge Klaari jaemüügijuht Marko Kärner.

Eestis näeb ta musta reedet ainult kommertspühana, kus müüakse laod enne jõuluperioodi vanast kaubast tühjaks, samal ajal kui selle päevaga seonduvad traditsioonilised väärtused on eestlastele ebaolulised.

Kuna detsember kui jõulukuu on juba niigi jaekaubanduses aasta kõige suurem müügiperiood, siis usub Kärner, et pigem võiks jääda Eesti traditsioonide juurde.

«Meie jaoks on olulisem panustada heale jõulukampaaniale, kus klientidel on aega enda ostuotsused läbi mõelda,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles