Kaur Kender poseerib ebaseaduslikul reklaamil

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citycig'i tubakareklaam.
Citycig'i tubakareklaam. Foto: Tarbija

Täna ajakirjades ilmunud e-sigareti reklaam on tarbijakaitseameti hinnangul eksinud mitme reklaamiseaduses sätestatud punkti vastu.

Värske Kroonika vahel ilmunud e-sigareti reklaam, kus reklaamnäona poseerib Kaur Kender, on tarbijakaitseameti edastusel üheselt ebaseaduslik.

Tarbijakaitseameti pressiesindaja Hanna Turetski edastusel ei tohi reklaamiseaduse kohaselt reklaam viidata kauba või teenuse haigust, talitlushäireid ega väärarendeid ravivale, leevendavale või tõkestavale omadusele, välja arvatud seaduses sätestatud juhtudel.

Lisaks on reklaamiseaduse kohaselt keelatud reklaam, mis ükskõik millisel viisil eksitab või tõenäoliselt eksitab isikuid, kellele see on suunatud või kelleni see jõuab, ja mis oma eksitava iseloomu tõttu võib mõjutada nende isikute majanduskäitumist või nimetatud põhjustel kahjustab või võib kahjustada reklaami tellija konkurenti.

Üleüldse on Eestis tubakatoote reklaam keelatud. Tubakatoodet käsitatakse alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse tähenduses, edastas Turetski.

Ka liigitub tarbijakaitseseaduse kohaselt eksitavaks kauplemisvõtteks nii eksitav tegevus kui ka tegevusetus.

Citycigi juhatuse liige Annika Vaikla hinnangul on tarbijakaitseameti poolt välja toodud viited alusetud ning ettevõte pole oma tellitud reklaamis ühegi nimetatud punkti vastu eksinud. «Teie poolt viidatud reklaamis ei näe meie midagi eksitavat või eksitava iseloomuga,» vaidlustas Vaikla toimetuse edastatud tarbijakaitseameti hinnangu tubakareklaamile.

«Kinnitame, et Citycig reklaamis, millele oma infopäringus viitate, ei ole väidetud, et e-sigaret on tavalisest sigaretist tervislikum. Selles reklaamis puudub vastav väide,» märkis Vaikla.

Reklaamplakat kutsub tarbijaid üles loobuma «kahjulikust tubaka suitsetamisest Citycig e-sigarettide abil».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles