Kuulus firma kindlustas oma teemeistri hiigelsumma eest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka samas paigas kasvanud tee maitse võib aastati olla erinev.
Ka samas paigas kasvanud tee maitse võib aastati olla erinev. Foto: AP/Scanpix

Kui jutt on kehaosade kindlustamisest, siis tavaliselt on tegu kuulsustega, kui tuntud teefirma kindlustas hiigelsumma eest ka oma teemeistri.

Tetley teemeistri Sebastian Michaelis kindlustussummaks on miljon naela (1,2 miljonit eurot), pea sama suure summa eest on kindlustatud tippmodelli Heidi Klumi jalad, kirjutab Telegraph.

Miljoninaelane kindlustus viib Michaelise kindlustatute tippu, kuhu kuuluvad näiteks näitleja Julia Roberts, kelle naeratus on kindlustatud 24 miljonile eurole, ja modell Heidi Klum, kelle jalad on väärt 1,8 miljonit eurot.

Michaelis on üheksa aastat rännanud mööda maailma erinevaid teeistandusi. Maailmas on 1500 eri sorti teed ja Michaelise sõnul suudab ta maitsta ja hinnata igaüht neist 15 sekundi jooksul. 1837. aastal loodud Tetley toodab maailmast pärit  eri sortidest teesugusid ning teemeistri ülesanne on tagada, et briti lemmikteebrändi maitse püsiks alati sama.

«Tee on nagu vein – selle maitse sõltub kasvukohast, ilmastikust, aga ka sellest, millisel mäeküljel on see kasvanud,» rääkis teemeister. Kui ilmastik muutub, muutub ka kvaliteet. «Kui osta kogu aeg teed samast paigast, on see erinev iga kord, nii et me ei saa võtta samalt tootjalt teed ja seda kotikesse panna. Ostja ütleb alati, kui selle maitse on muutunud,» rääkis ta. Michaelisi sõnul on tema ülesandeks teesid maitsta ja segada neid nii, et valmiks äratuntav Tetley tee.

Tetley tee maitsmise meeskond kasutab oma spetsiaalset keelt uhurut (suahiili keeles vabadus), mis lubab neil tee erinevaid omadusi hinnata 1-100 palli skaalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles