Lugeja küsib: mida teha, kui kaasomanik ei tasu hädavajaliku remondi eest?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana palksein.
Vana palksein. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

«Mida teha korteriomanikuga, kes keeldub kaasomandi korrashoiuks tehtud kulutuste tasumisest? Tegemist vana palkmajaga, milles 10 korterit. Ühisus, valitsejat pole. Kaks aastat tagasi soovis enamus korteriomanikest vahetada ära maja alumise palgi, mis oli täiesti pehkinud. Vastu oli vaid üks korteriomanik, kellel esimesel korrusel korter. Kuna omanik keeldus tasumast jäi üks  palk vahetamata ja see on  tänaseks  täiesti mäda.  Tegemist on küll ühe korteri osaga, aga kahjustab see palk kogu maja!» küsib lugeja.

«Sellel aastal otsustasid korteriomanikud (välja arvatud see üks omanik) teha korda maja külge ehitatud trepikoja. See remont oli väga oluline, sest teise korruse põrandat toetav pruss oli ära pehkinud ning iga hetk purunemas. Antud hetkel keeldub jälle see omanik tasumast tehtavaid kulutusi. Omanik ise korterites ei ela, elavad üürilised (talle kuulub 2 korterit, mis asetsevad üksteise peal),» kirjutab ta.

Vastab vandeadvokaat  Taivo Saks advokaadibüroost Taivo Saks & Partnerid.

Kaasomanikul on kohustus asja säilimiseks vajalikud kulud teistele kaasomanikele hüvitada. Kui ta seda vabatahtlikult ei tee, siis ei jää muud kui esitada oma nõue kohtu kaudu.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles