Postiljonidel kaob kohustus maksikirju saajale koju viia

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Alates 8. detsembrist kaob kirjakandjatel kohustus viia suuremõõdulisi kirjapakke saajale koju.

«Peamiselt puudutab see muudatus välismaa e-kauplustest kaupade tellijaid. Valdav enamus välismaalt tellitud pakke on posti mõistes tegelikult maksikirjad ja seni oli meil seadusest tulenev kohustus need suurusest sõltumata inimestele koju kätte toimetada,» selgitas Omniva juhatuse liige Mait Sooaru.

 

Edaspidi saab kõik tähitud kirjad, mis on paksemad kui 2 sentimeetrit, kätte postkontorist. Omniva teatel muudab see kirjade liikumise kiiremaks ja lihtsustab kirjakandjate tööd, kes ei pea enam raskeid pakke endaga kaasas vedama.

 

Sooaru sõnul võimaldab määrusemuudatus Omnival kasutusele võtta mitmeid uusi lahendusi: «Näiteks tekib meil nüüd võimalus luua lahendus kaupade välismaalt pakiautomaati tellimiseks. Seni me seda teha ei saanud,» rääkis Sooaru.

 

Praeguseni tegid kirjakandjad kõigile rahvusvahelistele tähitud kirisaadetistele suurusest sõltumata väljastuskatse adressaadi juures. Tegelikult õnnestus kiri üle anda vähem kui pooltel juhtudest, sest paljud inimesed ei viibi päevasel ajal kodus.

 

Muudatus puudutab rahvusvahelisi kirisaadetisi, mis on suuremad kui 230 x 330 x 20 mm. Väiksemad saadetised ja postkasti mahtuvad lihtkirjad toimetab kirjakandja endiselt saaja postkasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles