Lastefond toetas haruldase nahahaigusega pisitüdruku ravireisi Inglismaale

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lastefond.ee / Ekraanitõmmis

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond aitas tasuda 2-aastase üliharuldast nahahaigust põdeva Cassandra Inglismaa-ravireisi transpordi- ja majutuskulude eest.

Cassandral on kaasasündinud bulloosne epidermolüüs, mille tõttu on tüdruku nahk väga tundlik ja võib kahjustuda iga tugevama kontakti või hõõrdumise tagajärjel. Tema nahal avalduvad villid, mille purunemisel tekkivad haavandid on valulikud ning paranevad väga aeglaselt.

Lapse ema selgitab, et praegu on lapse kõige suuremaks mureks tema kurk. „Haiguse tõttu kasvab Cassandral kurku pidevalt tagasi sidekude, mis sulgeb tema hingamisteed ning seab ta pidevasse lämbumisohtu. Selle tõttu on takistatud nii lapse hingamine, rääkimine kui ka söömine,“ räägib ta.

Viimase probleemi tõttu on Cassandrat Eestis juba mitmel korral opereeritud ning soovitatud võtta ette ravireis Inglismaale Londonisse. Lastefond aitas peret ravireisi kulude katmisel, tasudes lennupiletite, majutuse ja transpordi eest lennujaamast haiglasse kokku üle 2500 eurot.

Lastefondi tegevjuhi Sandra Liiv tunneb suurt heameelt, et fondil on võimalik Cassandrat ning tema perekonda tüdruku ravitingimuste parandamisel toetada. „Loodame, et Cassandra operatsioonid on olnud edukad ning hoiame pöialt tüdruku kiirele paranemisele,“ ütleb ta.

Lisainfot annetuste kohta saab leheküljelt http://lastefond.ee/lastefondist/uudised/lastefond-kutsub-ules-kinkima-annetust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles