Mida kallimale jõuluks kinkida, kui eelarve on limiteeritud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jõulude tähistamine ja kinkide tegemine võib rahakotile korraliku hoobi anda. Eriti keeruliseks võib olukorra muuta see, kui sul pole suuri summasid, mida kinkidele kulutada.

Nõustaja Elizabeth Sullivan jagab soovitusi, mida võiks kallimale jõuludeks kinkida, kui teie eelarve on limiteeritud.

Leppige eelarves kokku. Arutage partneriga jõulukinkide teemat ja leppige kokku, et sel aastal te ei tee üksteisele kalleid kingitusi. Kuna detsembris kulub niigi rohkem raha, siis tõenäoliselt pole kumbki teist selle vastu, et kinkidelt raha kokku hoida.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Kingitusi ei pea tingimata ostma. Isetehtud kingitus toob vahel rohkemgi rõõmu kui poest soetatud kink, kuna sa tead, et teine on pühendanud oma aega selle kingituse valmistamiseks. Vabalt võid partnerile teha jõuluküpsiseid või miks mitte kinkida talle hoopis mõni hoidis, mis talle meeldib (marineeritud seened, mõni eriline moos või vürtsikas kaste).

Suhtu kinkide tegemisse loominguliselt. Kui sul on kunstiannet või armastad käsitööd, ei tohiks kingituse tegemise sinu jaoks kuigi keeruline olla. Kui sulle meeldib kirjutada, kirjuta kallimale luuletus või lõbus jutuke. Või osta ilus kaart ja kirjuta sinna üles põhjused, miks sa kallimat armastad.

Veel mõned ideed, kuidas kallimale soodsalt meeldejääv kingitus teha:

  • Kingi elamusi. Elamuskingitused muutuvad üha populaarsemaks ja vahel võib neid päris soodsa hinna eest saada. Samas võid kallimale alati ise mõne elamuse kinkida. Joonista näiteks kinkekaart, mille eest saab ta sinult massaaži paluda või mõtle midagi muud lahedat välja.
  • Hoia ilusaid mälestusi. Otsi ilus pilt teist kahest ja pane see kauni raami sisse. Kas kallimal on foto oma perest, mida ta pole jõudnud veel raami panna? Tee seda tema eest. Võid lasta mõnel sõbral ka endast toredaid fotosid teha ja need kallimale kinkida.
  • Kasuta fantaasiat. Mõtle, mis võiks kallimale kõige rohkem rõõmu valmistada. Selleks ei pea sugugi kalleid asju ostma. Võib-olla tahaks kallim mõnda head raamatut saada või on tal lemmikvein või -šokolaadimark, mida ta alati naudib. Sellised kingitused teevad alati tuju heaks. 

Ära tekita omale jõulukuul lisapingeid otsides kallimale ideaalset kingitust. Pea meeles, et kõige olulisem on kingituse taga peituv mõte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles