Eesti telerivaatajate harjumused muutuvad

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani kliendid saavad PÖFFi filme kodust vaadata.
Starmani kliendid saavad PÖFFi filme kodust vaadata. Foto: Panther Media/Scanpix

Nii Starmani kui ka Elioni kinnitusel kogub saadete järelvaatamise võimalus üha suuremat populaarsust ja inimeste telerivaatamise harjumused pööratakse pea peale.

«Ajamasina teenus on meie klientide seas väga populaarne. Teenust kasutavad Starboxi kliendid ja neid on klientide hulgast viiendik,» ütles Starmani pressiesindaja Kristi Reiland, kelle kinnitusel kasvab järelvaatamisteenuse kasutajate arv iga kuuga jõudsalt, aasta peale tuleb kokku umbes 15 protsenti.

«Ajamasina teenus on muutnud täielikult telerivaatamise harjumusi ja kui inimene üks kord seda proovib, siis edaspidi väheneb lineaarne televiisorivaatamine jõudsalt,» lausus Reiland. «Inimesed on ühtlasi hakanud rohkem telerit vaatama, kuna seal saab valida just neid saateid, mis huvi pakuvad, ja just siis, kui aega on,» lisas Reiland, kelle kinnitusel on võimalus vaadata telesaateid sobival ajal pannud rohkem pingutama ka sisutootjaid ehk telekanaleid.

Ajamasin võimaldab vaadata 80 kanali sisu kaheksa päeva jooksul. Saateid saab edasi-tagasi kerida, pausile panna ning reklaamid vahele jätta.

Starmani Ajamasina teenus asendas endise KordusTV mullu augustis. KordusTV teenus hõlmas üheksat telekanalit.

Ka Elion pakub saadete järelvaatamise võimalust. Alates mullu novembrist on Elioni uues nutiTVs võimalik kasutada tasuta kordusTV teenust, mis võimaldab kodumaiste telekanalite omasaateid reklaamipausideta kaheksa päeva jooksul tagantjärele vaadata.

Elioni TV ja multimeedia valdkonnajuhi Karl Antoni kinnitusel on kliendid kordusTV väga hästi vastu võtnud ning see on üks Elioni nutiTV enimkasutatud teenuseid.

«KordusTV on oluliselt muutnud eestlaste televiisorivaatamise viisi – järjest enam nähakse väärtust selles, et saateid saab vaadata sobival hetkel, telekavast sõltumata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles