Taimetoidu aktivistid kutsuvad tähistama jõule lihavabalt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smuutid on üks võimalus oma jõululauda lihavabaks teha.
Smuutid on üks võimalus oma jõululauda lihavabaks teha. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Teist aastat järjest kutsuvad organisatsioonid ja taimetoidukokad eestlasi vahetama jõululaua traditsioonilised liharoad välja taimsete toitude vastu.

Eesti Vegan Seltsi juhatuse liikme Minna Tootsi sõnul on jõulud kui headuse ja hoolimise aeg sobiv mõtisklemiseks, kuidas liha meie lauale jõuab. Seetõttu on algatuse eesmärk jagada teavet sellest, kuidas tähistada pühasid loomasõbralikult, maitsvalt, originaalselt ja tervislikult.

«Jõuluprae, vorstikesed ja pikkpoisi saab asendada tervislike taimsete alternatiividega. See on heategu nii loomadele, keskkonnale kui ka meie oma tervisele – elu hoidmine ja väärtustamine on parim jõulukingitus,» selgitas Toots.

Sarnaselt eelmisele aastale postitatakse kogu detsembri vältel lihavabasid retsepte, nõuandeid ja nippe Facebooki lehel Taimetoitlus.

Algatuse ellukutsujad on Eesti Vegan Selts, Loomade Nimel, Loomus, Eesti Loomakaitse Selts, Vegan Restoran V, Küpsikoda, taimetoit.ee ja veganmaailm.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles