Fotod: vaata, mida müüakse lastekodulaste jõululaadal Ülemiste keskuses

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 12-17 toimub Ülemiste keskuse aatriumis traditsiooniline heategevuslik jõululaat Topeltkink, kus 71 lastekodulast müüvad enda valmistatud kingitusi ja meeneid.

Müügil on jõulukaardid ja -pärjad, kuusekaunistused, mitmesugused ehted, kootud mütsid, sallid, käsitööna valmistatud lapitekid, padjad ja palju muud. Laadal teenitud tulu läheb lastekodudele.

Heategevuslik jõululaat toimub sel aastal juba kümnendat korda ning lisaks kingituste ja meenete soetamiseks saab osa võtta erinevatest töötubadest. Päeva lisavad lusti laste lemmikud Masha ja karu. Postimehe sealviibimise ajal mängis karu lastega palli, Masha aga oli ametis kommiloteriiga. 101 kommi oli juba välja loositud ning asi pidi käima kiires tempos, sest kokku vajas väljaloosimist viissada kommi.

Päeva lõpetab Karl-Erik Taukari kontsert. 

Jõululaadal osalevad lapsed 14 lastekodust üle Eesti: Mäe lastekodu,  Eesti Asenduskodu Töötajate Liidu, Tartu Laste Turvakodu, Kohtla-Nõmme Lastekodu, Kiikla Lastekodu, SA Haapsalu Hoolekandekeskus,  MTÜ Maria ja lapsed, Haiba Lastekodu, MTÜ Asenduskodu Südamepaik, Siimusti lastekodu Metsatareke, Pärnu Lasteküla, SA Tartu Perekodu Käopesa, Tallinna Lastekodu Hooldekodu tee maja ja Tallinna Lastekodu Pihlaka maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles