Soomlased loobuvad talvistest pakettreisidest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata soomlaste kahanevast huvist talviste pakettreiside vastu, on Kanaari saared jätkuvalt populaarseim sihtkoht.
Hoolimata soomlaste kahanevast huvist talviste pakettreiside vastu, on Kanaari saared jätkuvalt populaarseim sihtkoht. Foto: Õhtuleht

Soome reisibürood on tõusnud tagajalgele, sest veebipõhised reisiplaneerijad ja majanduslangus on vähenenud oluliselt huvi nende poolt pakutavate talviste pakettreiside vastu.

Kuigi pakettreiside peamiseks eeliseks on seni olnud planeerimise lihtsus, on viimase aastaga nende populaarsus Soomes järsult langenud, vahendab YLE Uudiset.

Sealsed reisibürood on pidanud tühistama viiendiku oma talvistest reisiplaanidest, mistõttu on algavaks talveks planeeritud pakettreisijate arv langenud 381 000-le. Samas ei mõjuta see reisibüroode pakutavate reiside arvu aasta lõikes – see on jäänud eelmiste aastate tasemele.

Järsu muutuse reisibüroode poolt pakutavate pakettreiside müügis on ühe soome reisibüroo töötaja sõnul toonud võimalus kasutada veebikeskkondi, mis võimaldavad reisiplaani oma soovide järgi paika panna.

«Seal saab oma reisi kuni viimase detailini ise planeerida,» sõnab Heli Mäki-Fränti Soome reisibüroode töötajate ühendusest. Inimeste reisisoovidele on tema sõnul piiri pannud ka riigi keeruline majandusolukord.

Hoolimata pakettreiside arvu vähenemisest on soomlaste talvisteks lemmiksihtkohtadeks jäänud jätkuvalt Kanaari saared ja Tai. Kanaaridele lendab sel talvel reisibüroode kaudu 216 000 reisijat, mis on 57 000 vähem kui eelmisel aastal. Taisse sõidab 55 000 reisijat, samal ajal, kui see arv oli möödunud aastal 12 000 reisija võrra suurem.

Kuigi puhkamine on soomlaste talvistel puhkusereisidel jätkuvalt au sees, on need oma sisult muutunud aktiivsemaks. Uue trendina kavandatakse rohkem aega meelepärastele tegevustele nagu spordi tegemine, kultuuri ja kunsti nautimine.

«Kasvav hulk inimesi tahavad oma puhkuse kujundada selle järgi, mis on nende huvid ja igapäevased hobid,» märgib Annina Metsola reisibüroost Aurinkomatkat.

Valdav osa talvistest pakettreisidest ostetakse Soomes juba täna veebi teel, mistõttu on otsekontakt reisibüroode töötajatega ka sellest tingitult kahanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles