Šokolaadist loobujad annetasid magusa lastele

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šokolaad.
Šokolaad. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Šokolaadist loobumise kampaaniaga on kogutud mitukümmend kilo magusat, mis kõik vähekindlustatud perede lastele annetatakse.

Saaremaalt pärit Triin Saar algatas heategevuskampaania NoChocolateNovember, mis kujunes oodatust suuremaks.

Seoses sellega kogutakse veel selle nädala lõpuni kokku šokolaadi, kommi ja muid maiustusi, mis jõuavad vähekindlustatud perede lastele jõulurõõmuks, kirjutab Meie Maa.

«Idee sündis tegelikult tööl. Tegime nalja, et teeme šokolaadivaba novembri ja vaatame, kes vastu peab,» rääkis Creative Media Service OÜ sekretär ja raamatupidaja abi Triin Saar. Idee arenes edasi ja tekkis mõte «söömata jäänud» šokolaadid toidupanga kaudu abivajajateni toimetada.

Ehkki plaan oli magusad jõuluannetused kokku koguda novembris, lükkus kampaania edasi selle nädala lõpuni. Saar ise tunnistas, et tema pidas šokolaadivabast novembrist kinni ega söönud möödunud kuul ühtki kommi ega šokolaadi.

Enamik inimesi on tema sõnul kampaaniasse hästi suhtunud ja väikeses, 14-liikmelises kollektiivis alguse saanud idee kasvas ootamatult suureks. Kommipaki ideega on tänaseks juba kaasa läinud enam kui 200 inimest. Praeguseks on kokku kogutud enam kui 35 kilo magusat ja teada on, et pakke on veel tulemas.

«Ma mäletan, et väiksena ei olnudki jõulurõõmuks palju vaja. Just ootasid seda kommipakki. Ilmselt on päris palju selliseid peresid, kus kommipakk ei ole väga suur või ei ole seda üldse,» tõdes Saar.

Kes tahavad oma panuse anda ja kommipakiga vähekindlustatud laste silmadesse rõõmu tuua, neil on sel nädalal võimalik šokolaadi, kommi ja muid maiustusi viia EI Aire Butiiki, mis asub Kuressaares, Kihelkonna mnt 1 ja on avatud reedel 12-18 ja laupäeval 12-16. Tuleval esmaspäeval toimetatakse pakid toidupanka, kust need vähekindlustatud peredele viiakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles